Kandaşoğlu: Van'ın gelişmesini istemeyen art niyetli gruplar var

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) ve Doğu Şirketler Grubu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, hakkındaki iddialara sert yanıtlar verdi. Kandaşoğlu, özellikle bazı grupların kendisi gibi, memlekete hizmet eden işadamlarına yönelik art niyetli yaklaşımlar sergilediğini söyleyerek, “Kazandığımızı fazlasıyla Van için harcıyoruz. Ama hak etmediğimiz bir tavırla karşılaşıyoruz. Bu durum bizleri üzüyor” dedi.

Kandaşoğlu: Van'ın gelişmesini istemeyen art niyetli gruplar var

  Van Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in  ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda isminin zikredilmesi ve kendisiyle ilgili iddialar üzerine açıklamalarda bulundu.

  “BENİM HERHANGİ BİR BASIN DANIŞMANIM YA DA ÇALIŞANIM YOK”

  Kandaşoğlu, yaptığı açıklamada; “Düzenlenen programda iki gazeteci, özellikle ve ısrarlarla benim hakkımda özel sorular sormuş ve ne yazık ki o sorulara verilen cevapları kendi sitelerinde, kendilerine göre yorumlayarak, kişinin kişisel verilerinin korunması kanununu ihlal etmişlerdir. Sorulan o sorulara ve verilen cevaplara gelmeden önce kamuoyunun şunu bilmesini zaruri görüyorum. Van’da bazı basın çalışanlarının; kendi çıkarları için kendi aralarında ciddi görüş ayrılıkları var. Terör örgütü mensubu olmakla suçlayan ve bu suçlamaları mahkeme salonlarına taşıyan bazı basın mensupları arasındaki bu tartışmayı esefle izliyorum. Kavga ve çatışma boyutuna varan bu tartışmalardan en çok Van zarar görüyor. Şahsım da ısrarla bu tartışmaların içine çekilmek isteniyor. Nedeni ise kavgalı olduğu basın mensubu bizden reklam alıyormuş? Sevgili basın mensupları, aranızda olan tartışma beni hiç ilgilendirmiyor. Benim herhangi bir basın danışmanım ya da çalışanım yok. Ben ve şirketlerim gerçeklerin yanındayız. Grup ve şirketler adına yaptığım açıklamaları oğlum, kızım ve asistanımla birlikte istişare ederek hazırlıyoruz. Bunun dışında kurucu başkanlığını yaptığım VATSO’da ekip arkadaşlarım var. Van’ı ilgilendiren konularda ise onlarla istişare edip açıklamalarımızı öyle yapıyoruz. Kesinlikle aranızdaki bu tartışmalara bizleri katmayın, bizleri hedef göstermeyin” dedi.

  “BENİ VE ŞİRKETLERİMİ İTİBARSIZLAŞTIRMAYA ÇALIŞANLAR VAR”

  Van’ın gelişmesini istemeyen art niyetli grupların olduğunu belirten Kandaşoğlu, “Bugüne kadar binlerce insanın iş sahibi olmasına vesile olmuşuz, tüm işlerimizi hak ve hukuk dairesi içinde yapmışız ve güzel Van ilimizin kalkınmasına, istihdamına ve ekonomisine çok ciddi katkılar sunmaktayız. Bunu kimse görmemezlikten gelmesin ve hadlerini de aşmasın. Bu ile bugüne kadar herhangi bir yanlışımız olmamıştır ve olmayacaktır. Kazandığımızı fazlasıyla Van için harcamışızdır. Hak etmediğimiz bir tavırla karşılaşmamız, beni ve şirketlerimi itibarsızlaştırmaya çalışmanız asla kabul edilmeyecektir. Herkes dürüst olsun kendi işine baksın. Grubumuz bir marka ve kurumsal kimliğe kavuşmuştur. Bunu hazmetmeyenler, Van’ın gelişmesini istemeyen, art niyetli gruplardır” diye konuştu.

  “BENİM EVİM ZANNEDİLEREK, YEĞENİMİN EVİNE SES BOMBASI ATILDI”

  Kandaşoğlu, evine ses bombası atılmadığı halde, atılmış gibi gösterildiği iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, “Bir kere böyle bir açıklamam olmadı. Ben o sıralar Ankara’daydım. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terör Şubesi tarafından emniyete çağrıldım. Bana; Van’da sizin eviniz zannedilerek yeğeninizin bahçeli evine ses bombalı bir saldırı olduğunu söylediler. Zaten terör örgütlerinin hedefindeyiz. Kaç kere şantiyemizin yakıldığı ve Başkale’de yakalanan terörün üzerinde çıkan dijital bilgilerimiz, güvenlik güçleri tarafından bize tebliğ edilmiştir. Terör örgütlerinin hedefinde olduğumuza dair evrak tanzim ettiler ve İçişleri Bakan Yardımcısı tarafından Van Valiliği ve Emniyet Müdürlüğüne talimat verilerek güvenlik tedbirlerini almak istediler. Saldırıyı ilk kez onlardan duydum. Çünkü o sırada ailem ile birlikte Ankara’daydık. İsteyen tutanakları bulur ve konuyu araştırabilir” ifadelerini kullandı.

  “KENDİ ADIMA İŞ İSTEMEDİM”

  Söz konusu toplantıda konuşulan yeni Emniyet Müdürlüğü binası önündeki yapılması planlanan köprülü kavşak ile ilgili konuya da açıklık getiren Kandaşoğlu, “Bir kere Emniyet Kavşağı Alt Geçidi Van için elzemdir. Bunu sadece ben değil, herkes söylüyor. Her şeyden önce şunu bilmenizi isterim. Emniyet binası ve Van Devlet Hastanesi Alt Geçidi işini ben direk ihale ile almadım. İşi alan firmalardan devraldım. İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu, emniyet binasındaki işlerimizi inceleyerek bölgeyi değerlendirirken, bende kendisine “Van Adliye Sarayı’nın, Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinin ve adliye lojmanlarının olmasından dolayı ciddi trafik sıkıntısı olmaktadır” diyerek bilgi paylaştım. Sağ olsun o da herkesin yanında Ulaştırma Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu’nu aradı ve durumu iletti. Bunun “Zahir Kandaşoğlu kendi adına iş istedi” diye lanse edilmesini esefle karşılıyorum. Bu iftirayı atanlar ve bize kara çalanlarla elbette hukuk önünde de hesap sorulacaktır. Bundan hiç kuşkunuz olmasın” dedi.

  Van Büyükşehir Belediyesi’nde işine son verilenlerle ilgili yaptığı konuşmaya açıklık getiren Kandaşoğlu, “Evet, ben bu konuyu dile getirdim. Ama öyle “HDP’lilerin önünde söyledi” anlatıldığı gibi değil. Ben bu konuyu valilik tarafından düzenlenen ‘Van Kent Danışma Kurulunda’ iyi niyetli bir şekilde dile getirdim. Bu mahkemeyi kazanan kişiler, her gün ülkemizin gündemindeydi. Bize de sorular soruyorlardı. Ben de açıklık olsun, bu konularda soru sorulduğu zaman net bilgi verelim diye sordum ama iddia edildiği gibi HDP’lilerin bulunduğu yerde değil; Valimizin basına kapalı yaptığı toplantıda soruldu. Benim dışımda toplantıya katılan birçok kişi de sordu. Mesele bundan ibaret. Bu soruları sorup, aldığı cevapları da kendilerine göre yorumlayarak kamuoyunun önüne servis etmişler. Allah, bizleri bunların yalan, dolan ve iftiralarından korusun. Van’da dikili bir ağacı olmayan, gece gündüz kurumların üzerinde haber amaçlı baskı yaparak, rant elde etme çabasına giren bu kişileri hukuk ve adalete havale ediyor,  başta Cumhuriyet Baş Savcısı olmak üzere, ilin asayişinden sorumlu herkesi göreve davet ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2021, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29