İpekyolu'ndaki hayvanlar, 'gün'lerinde beslendi

İpekyolu Belediyesi 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kapsamında sokak hayvanlarını besleme etkinliği gerçekleştirdi. Etkinliğe Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan da katıldı.

İpekyolu'ndaki hayvanlar, 'gün'lerinde beslendi

      Belediye bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından sokak hayvanlarının korunması için farkındalık oluşturmak amacıyla “Can Dostlarımızı Birlikte Besleyelim” sloganıyla Sıhke Gölü ve Van Kalesi çevresinde sokak hayvanlarını besleme etkinliği gerçekleştirildi.

 

    Belediye Hizmet Binası yanındaki Kent Park’ta bir araya gelen Kaymakam ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan, hayvan severler,  gönüllüler İlk olarak Van Kalesi ve Sıhke Gölü çevresinde bulunan sokak hayvanlarına ait odak noktalarına mama bırakarak, buradaki hayvanları beslediler. Grup, daha sonra Van Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hayvan Bakım Evini ziyaret etti.

 

 

   “BU ORGANİZASYONDA BULUNMAKTAN ÇOK MUTLUYUM”

   Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, İpekyolu Belediyesi’nin sokak hayvanlarını koruma konusunda çok duyarlı davrandığını belirterek, “Bugün Çevre Koruma Müdürlüğümüz tarafından icra edilen organizasyonda bulunmakta son derece memnunum. Şehrimizde bu hizmeti veren nadir belediyelerden biriyiz. Hayvan ambulansımız var, 4 uzman arkadaşımız var. Şehrin neresinde olursa olsun özellikle kendi ilçe sınırlarımızda yaralanan hayvanlara, sağlık ihtiyacı olan veya diğer sıkıntıları olan, problemleri olan hayvanlara müdahale ediyoruz. Günde 20 sokak hayvanımızı rehabilite ediyoruz. Mahalle ziyaretlerinde vatandaşlarımız bize sokak hayvanları ile ilgili şikâyetlerini dile getiriyor. Biz de mevzuata uygun şekilde müdahale ediyoruz. Mevzuat gereği bizim yapmamız gereken bu canlıları toplayıp rehabilite etmek ve tekrar bulundukları bölgeye bırakmak. En büyük problemimiz ise çevre köylerden ve kırsaldan gelen başıboş köpekler veya buraya kasıtlı olarak bırakılan köpekler veya diğer sokak hayvanları. Bununla ilgili diğer belediyelerle birlikte ortak bir çalışma yürütmeyi planlıyoruz. İnşallah sonuç alırız. Vatandaşların talepleri de haklı ve yerindedir.” dedi.

 

   “UMARIM HİÇBİR ZAMAN EZİYET GÖRMEZLER, KATLEDİLMEZLER”

   Sokak hayvanlarıyla bir arada dostane bir şekilde yaşanılması gerektiğini de ifade eden Kaymakam Aslan, “Şehrin hem merkezinde hem de kırsalında yüzlerce mama noktamız var. Biz bu hayvanlara hem hazır mama alıyoruz hem de lokantalardan, restoranlardan ve kafelerden toplanan yemek artıklarını alıp, mama odaklarına bırakıyoruz. Bunlar çok güzel hizmetler çünkü biz beraber aynı dünyayı paylaşıyoruz. Ayrıca sokak hayvanlarını evcilleştirmek ve sahiplenmek isteyenlere de çok büyük kolaylık sağlıyoruz. Kulübe veriyoruz, mama desteği veriyoruz. Ben tekrar bu önemli günü kutluyorum. Sokak hayvanları iyi ki var, onların da yaşamaya hakkı var. Umarım hiç bir zaman eziyet görmezler, katledilmezler. Umarım beraberce, bu hayvanlara zarar gelmeden yaşarız. Ben bu etkinlikte emeği geçen bütün arkadaşlara, gönüllülere, kulüplere, hayvan dostlarına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2020, 17:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29