İpekyolu'ndaki 10-14 yaşındaki çocuklar için spor akedemisi...

İpekyolu Belediyesi çocuklara ve gençlere yönelik ‘Spor Akademisi’ açtı. Akademide 10-14 yaş aralığındaki bireylere basketbol ve futbol branşlarında temel eğitimler veriliyor.

İpekyolu'ndaki 10-14 yaşındaki çocuklar için spor akedemisi...

    Belediyeye bağlı Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından daha önce ilçedeki çocuklara ve gençlere yönelik farklı spor branşlarında eğitimler veriliyordu, etkinlikler yapılıyordu. Bu etkinliklere tüm dünyada ve Türkiye’de yaşanan covid-19 koronavirüs pandemisi sebebiyle ara verilmişti. Yeni normal olarak adlandırılan bu süreçte çocukların, gençlerin nitelikli bir şekilde sporla ilgilenmeleri ve profesyonel anlamda eğitimler almaları için maske, hijyen ve mesafe kurallarına uyularak Karşıyaka Mahallesinde bulunan spor kompleksi 10 Eylül’de “akademi” olarak hizmete açıldı. 
“İLK ETAPTA BASKETBOL VE FUTBOL OKULU”
   Hizmete açılan akademi ilk etapta kendi alanında yetkin eğitmenler tarafından 10 ile 14 yaş aralığındaki bireylere basketbol ve futbol okulu olarak hizmet verecek. Daha sonra farklı spor dallarında eğitimler verilerek akademinin kapsamı genişletilecek.
“GÜZEL FAALİYETLER PROGRAMLAYACAĞIZ”
   İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Sinan Aslan da, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Spor Akademimizi çok önemsiyoruz. İlçemizdeki gençlerimiz, çocuklarımız için güzel faaliyetler programlayacağız. Bulunduğumuz hafta Avrupa Spor Haftası, bu haftada çocuklarımız, gençlerimiz olabildiğince etkinlik yapsın. Spor, hem ruh sağlımız hem de beden sağlımız için birçok olumlu etkiye sahip. Akademimiz bütün İpekyolu’na, Van’a hayırlı olsun.” dedi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29