İpekyolu'nda yeni yollar ulaşıma açılıyor

İpekyolu Belediyesi, araç ve yaya trafiğini sağlıklı bir ulaşım ağına kavuşturmak amacıyla ilçe merkezinde başlattığı yol yapım çalışmaları devam ediyor.

İpekyolu'nda yeni yollar ulaşıma açılıyor

Yeni yol açma, dolgu ve stabilize çalışmalarını aralıksız sürdüren İpekyolu Belediyesi, Ali Paşa Mahallesi Koçibey Caddesi üzerinde bulunan Güneri Çıkmaz Sokakta yeni yol açma çalışmalarını tamamladı.
Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, vatandaşın talebi üzerine Güneri Çıkmaz Sokakta yeni yol açılarak vatandaşların hizmetine sunuldu.


50 metre uzunluğunda, 7 metre genişliğindeki yeni yolda stabilize ve dolgu çalışmaları tamamlandı. Daha sonra asfalt sezonu ile birlikte asfaltlanacak yol, şehir içi ulaşımında trafiği büyük ölçüde rahatlatacak.
Fen İşleri Müdürü Sait Uçar, “Normalleşme sürecinde olduğumuz bu günlerde ilçemizin alt yapı sorunlarını tek tek çözerek, şehir trafiğini rahatlatacak adımlar atıyoruz. Bu amaçla Ali paşa Mahallesi’ndeki alternatif olarak gördüğümüz Bahçeli 1.Sokak ile Meşeli 2. Sokağı birbirine bağlayan yolu imar planına uygun bir şekilde ulaşıma açtık. Trafiği rahatlatmak adına kalıcı çözümler üretmek gerektiğine inanarak, alternatif yollar üzerinde çalışıyoruz. İlerleyen zamanlarda diğer caddelerimize de alternatif yollar açmayı veya mevcut yollarımızda altyapı ve genişletme çalışmaları yaparak, şehir trafiğinin daha konforlu hale getirilmesini planlıyoruz” dedi.


Mahalle sakinleri İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’a yeni yol açma çalışmalarından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek teşekkürlerini iletti.
Aslan, "Belediyemizin, vatandaşlarımızın refahına yönelik yeni yol açma ve ulaşım ağını genişletme çalışmaları aralıksız devam edecek" dedi.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29