İpekyolu'nda, koronavirüs denetimleri sürüyor

İpekyolu’nda korona virüs tedbirleri kapsamında akşam başlayan ve geç saatlere kadar süren denetimler yapıldı. Denetimlerde pazar, toplu taşıma, kafe ve sokaklarda salgın tedbirleri yerinde incelenerek, vatandaşlardan maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları istendi.

İpekyolu'nda, koronavirüs denetimleri sürüyor

   “BAKANLIK YENİ GENELGE GÖNDERDİ”

 

   İçişleri Bakanlığı 5 Ağustos Çarşamba günü valiliklere koronavirüs denetimleriyle ilgili geniş kapsamlı genelge göndermişti.  Akabinde 6 Ağustos Perşembe günü Valilerin, Kaymakamların ve Kolluk Kuvvetlerinin katıldığı pandemi sürecinin en kapsamlı denetimi yapılmıştı. Bakanlık o genelgenin ardından 10 Ağustos Pazartesin günü valiliklere "Kovid-19 Tedbirleri Denetimleri" konulu yeni bir genelge daha gönderildi. Yine kapsamı geniş tutulan genelgede, içerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz ettiği belirtildi. Bu çerçevede farklı tarihlerde illere gönderilen genelgelerle, Sağlık Bakanlığı Salgın Çalışma ve Yönetim Rehberi doğrultusunda hazırlanan formlar kullanılarak süreklilik taşıyacak şekilde denetimler yapılmak hususunda valiliklerin talimatlandırıldığı ifade edildi.

 

 

   “DENETİMLERE ONLARCA PERSONEL KATILDI”

   Genelge kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Van’ın en büyük merkez ilçesi İpekyolu’nda da 'Sağlık İçin, Hepimiz İçin' sloganıyla denetim gerçekleştirildi.

Halkın yoğun olduğu caddelerin yanı sıra uygulamada restoranlar, kafeler, bayan kuaförleri, berberler, kahveler, lokantalar, parklar, toplu taşıma araçları, düğün salonları ve sinema salonları da tek tek denetlendi.  Denetimlere İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ile İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Muhtarlar ve Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı personeller katıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2020, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29