İpekyolu Belediyesi'nden tüberkülozla ilgili eğitim…

İpekyolu Belediyesi’nin, sağlıklı nesiller ve bireyler yetiştirmek amacıyla düzenlediği seminerler sürüyor. Kursiyerlere ve katılımcılara yeni yılın ilk haftasında Tüberküloz (Verem) hastalığıyla ilgili eğitim verildi.

İpekyolu Belediyesi'nden tüberkülozla ilgili eğitim…

     Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen ve Berivan Kültür-Sanat Merkezi’nde 5 ay boyunca her hafta verilecek seminerlerin beşincisi Pratisyen Hekim Burak Taşdemir tarafından verildi.

    Kurslara katılan kursiyerlerin de bulunduğu 250 katılımcıya, “Tüberküloz enfeksiyonu ve tüberküloz hastalığı, tüberküloz enfeksiyonunun tüberküloz hastalığına dönüşmesini kolaylaştıran durumlar, tüberküloz (verem) hastalığı nasıl oluşur, tüberküloz tanısı, hastalığın tuttuğu organlar, tüberküloz tedavisi, hastanede yatırılması önerilen hastalar, ilaç direnci, hastanın tedaviye uyumunu sağlamada gereklilikleri, dünyada tüberküloz, tüberküloz hala önemli bir sorun mudur, akciğer tüberkülozu bulguları, düzensiz tedavi ve tedaviyi yarıda bırakmanın muhtemel sonuçları, tedavinin sonlandırılması başarılı tedavi sonuçları ” konularında açıklayıcı bilgiler verildi. 

   Ayrıca katılımcılara hastalığın tanısı ile ilgili semptomlar, hastalık öyküsü ve temas araştırılması, bakteriyoloji, mikroskobik / yayma, kültür, radyoloji, tüberkülin deri testi (PPD) ve nasıl bulaşır, temas yakınlığına göre bulaşma, toplam TB olgularının yaş gruplarına ve cinsiyete göre olgu hızları, tüberkülozdan korunma yöntemleri, BCG ile aşılama, ilaçla koruma, tüberküloz risk grupları konularında detaylı bilgiler verildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29