İpekyolu Belediyesi'nden sağlık taraması…

İpekyolu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün “İpek Kadınlara İpek Hizmetler Yakışır” sloganıyla başlattığı faaliyetler kapsamında sağlık eğitimi ve taramaları başladı.

İpekyolu Belediyesi'nden sağlık taraması…

İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan’ın talimatları doğrultusunda, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Dr. Semra Gümüş ve eğitim ekibi tarafından yapılan faaliyetlerde; üreme sağlığı ve kanser taraması, ağız diş taramaları, diyabet, hipertansiyon, ruh sağlığı gibi konular hakkında bilgilendirmeler yapılıyor.

Eğitim sonunda sağlık taraması yaptırmak isteyen kadın vatandaşlar, İpekyolu Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlar ile İlçe Sağlık Merkezi’nde sağlık taramasından geçiriliyor.

Şu ana kadar Karakoç, Baklatepe ve Ağzıkara Mahalleleri’nde 105 kadın ve erkek vatandaşa sağlık eğitimi verildi. Karakoç Mahallesi’ndeki 55 kadın vatandaşımız da İpekyolu Belediyesi tarafından tahsis edilen araçlar ile İlçe Sağlık Merkezi’ndeki kanser taraması ile ağız ve diş sağlığı taramalarından faydalandı.

İpekyolu Belediyesi ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda kırsal mahallelerimizde ki vatandaşlarımızın yaşam standartlarının iyileştirilmesi, koruyucu ve önleyici sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla İpekyolu Belediyesine bağlı 50 mahallenin tamamında bu hizmetlerin verilmesi planlanmaktadır.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2020, 17:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29