İpekyolu Belediyesi, çevre dostu projesiyle dikkat çekiyor

Çevre dostu projeleriyle dikkat çeken İpekyolu Belediyesi yılbaşından bu yana kadar sürdürdüğü geri dönüşüm çalışmalarında yıl boyunca; 45 bin ton ambalaj atığı, 500 kilo atık pil ve 15 bin ton bitkisel atık yağ topladı.

İpekyolu Belediyesi, çevre dostu projesiyle dikkat çekiyor

   “45 BİN TON AMBALAJ ATIĞI TOPLANDI”
Doğal kaynaklarımızı koruyarak geleceğe ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarına hız veren İpekyolu Belediyesi hedeflerine ulaşıyor. "Bizi Arayın Gelip Alalım" sloganıyla yola çıkan İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bu çalışmalarda geri dönüşümü mümkün olan bitkisel atık yağ, atık pil, akümülatörler, plastik, metal, kompozit, kâğıt ve kartonları kaynağından ayrı topluyor. Yapılan çalışmalar sonucu yıl boyunca 45 bin ton ambalaj atığı toplayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri bu sayede 777 bin ağacın kesilmesini de önledi.
Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, vatandaşların 444 7 160 numarasından İpekyolu Belediyesi’ni arayarak biriktirdikleri geri dönüştürülebilir atıkları kendilerine ulaştırmalarını istedi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2020, 13:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29