Gürpınar'da özel çocuklar için etkinlik...

Gürpınar Belediyesi bünyesinde yer alan Engelsiz Yaşam Merkezi'nde özel çocuklara yönelik düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Gürpınar'da özel çocuklar için etkinlik...

  Sosyal hayatın her alanında etkisini gösteren Gürpınar Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde eğitim gören özel çocuklara yönelik düzenlediği renkli etkinliklerle çocukların gelişiminde önemli rol oynuyor.

   Özel çocukların kendilerine güvenen ve sosyal yönü güçlü bireyler olarak yetişmeleri için eğitim çalışmalarına devam edilen merkezde son olarak  “Dünya Engelliler Günü” kapsamında etkinlik düzenlendi.

   Çocukların aileleriyle doyasıya eğlendiği programda, Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Osman Doğramacı, İlçe Emniyet Amirliği 4. Sınıf Emniyet Müdürü Şener Karaboğa, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Seçkin ve kurum amirleri de halaya katılarak çocukların sevinçlerine ortak oldu.

   Van Kedisi ile Vangölü canavarı kostümü giyen gençlerle bol bol fotoğraf çektiren çocuklar, programda seslendirdiği şarkılarla da ailelerine duygusal anlar yaşattı.

    “Önce zihnimizdeki engeli kaldırmamız lazım”

   Programda konuşan Kaymakam Osman Doğramacı, engelliliğin her şeyden önce zihinde başladığını belirterek, şunları ifade etti:

   “Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız. Yaşam alanlarımızda engellilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar yapılmamış. Bizler de ilçemizde engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak projeleri hayata geçiriyoruz. Aslında onlar engelli değil, onlara engel olan bizleriz. En büyük engel sevgisizliktir. Sevginin olduğu yerde engel yoktur. Bu nedenle önce zihnimizdeki engeli kaldırmamız lazım. Diğer yandan ilçemizde böyle tam donanımlı bir merkezimizin olmasını çok önemsiyoruz. Birçok ilde olmayan imkanlara sahibiz. Buralar sizindir, buraları iyi değerlendirelim. Bizleri mutlu eden sizin yüzünüzdeki tebessümdür.”

   Akşam saatlerine kadar süren programın ardından davetliler Engelsiz Yaşam Merkezi’ni gezerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

   Programa, Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Osman Doğramacı’nın eşi Hatice Doğramacı, kurum amirleri, okul müdürleri, belediye çalışanları, ilçedeki rehabilitasyon merkezi öğrencileri, özel çocukların aileleri ve vatandaşlar da katıldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 09:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29