Gülpınar: Eksikler takımımızı olumsuz etkiliyor

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, bugün deplasmanda karşılaşacakları 1922 Konyaspor karşısında kazanmak istediklerini, ancak eksiklerin takımı olumsuz etkilediğini söyledi. Gülpınar, Rüştü Hanlı ve Yakup Demir’in bu maçta kesin olarak forma giyemeyeceğini, Abdulkadir Özdemir’in ise durumunun henüz belli olmadığını ifade etti.

Gülpınar: Eksikler takımımızı olumsuz etkiliyor

   Misli.com 2. Futbol Ligi Kırmızı Grup’ta 34 puanla ikinci sırada yer alan Vanspor, bugün saat 13.00’te deplasmanda Karatay Termal 1922 Konyaspor ile karşılaşacak.

   Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, bazı oyuncuların sakat oldukları için kadroya alınmadığını söyleyerek, eksiklerin kendilerini sıkıntıya soktuğunu dile getirdi.

    1922 Konyaspor maçını kazanmak zorunda olduklarını belirten Gülpınar, hedefte kalmak için ve liderle aralarındaki puan farkını daha fazla açtırmamak için bu maçı mutlaka kazanmaları gerektiğini vurguladı. Kastamonuspor mağlubiyetini de değerlendiren Gülpınar, takımın başına geldiği günden bu yana ilk kez Vanspor’un oyun ve futbol anlamında bu kadar kötü oynadığı belirtti.

    “EKSİK BİRKADRO İLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

    Karatay Termal 1922 Konyaspor maçını değerlendiren Gülpınar, “Maç öncesi çok sayıda eksiğimiz var. Rüştü’nün sakatlığı devam ediyor. Yakup’un son dakikada bir sakatlığı oldu. Abdulkadir’in sakatlığı var. Oynayıp oymayacağı belli değil. Çok eksik bir kadro ile gidiyoruz. Ama ne olursa olsun kazanmak istiyoruz. Bu maçı kazanmak zorundayız. Hedefte kalmak istiyorsak, liderle aramızdaki puan farkını daha fazla açtırmamamız gerekiyor. Onun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Ama maalesef kadro olarak çok eksiğimiz var. Terimizin son damlasına kadar mücadelemizi vereceğiz. Yakup’un yokluğunda stoperde büyük bir sıkıntı yaşayacağız. Stoper bölgesinde kimi oynatacağımıza net karar vermedik. Kafamızda birkaç opsiyon var. Şuan için elimizde o bölgenin futbolcuları olan İsmail ile Şiyar Kepir var. Orayla alakalı henüz karar vermedik. Ona da maç günü karar vereceğiz. Orta sahada Abdulkadir’in bir sakatlığı var. İlter ve Cem ile de bu maça gelmeden önce yollarımızı ayırdık. Bu anlamda da sayımız biraz düştü” dedi.

    “KASTAMONU MAÇINDA KÖTÜ BİR OYUN SERGİLEDİK”

      Van’da oynadıkları ve 2-1 mağlup oldukları Kastamonuspor maçına da değinen Gülpınar, “Kastamonuspor maçının çok değerlendirilecek bir tarafı yok. Etimesgut maçından sonra takımda inanılmaz bir yorgunluk vardı. Toparlanma anlamında yeterli süreyi bulamadık. Sürekli aynı futbolcularla oynadığımız için ve çok fazla kadro derinliğimiz olmadığı için belli oyunculara çok fazla yük bindi. Sonuçta kazanmamız gereken bir maçtı. Ligde bu tip maçlar olabiliyor. Ben geldiğimden beri belki de futbol anlamında oynan en kötü oyundu. Futbolculara da çok söylenecek bir şey yok. Onlarda 3 günde bir maç oynuyorlar. Bazılarına çok fazla yük bindi. Şimdiye kadar çok iyi getirdiler. Saha şartları da ayrı bir taraftan zorladı. Biz Van’dayız ama bu zeminde bizde ilk defa oynadık. Sadece maçtan bir gün önce antrenman yapma şansımız oldu. Saha şartları da bizi zorladı. Böyle olunca istemediğimiz bir oyun ve istemediğimiz bir sonuç aldık. Sezon içerisinde bu tip maçlar olabilir. Buda nazarlık olsun. Abdulkadir’in de sakatlanarak oyundan çıkmasından dolayı, oyun planımızı biraz değiştirmek zorunda kaldık. Oyunu riske etmek zorunda kaldık” diye konuştu.

     “İKİNCİ DEVREDE SORUN OLMAMASI İÇİN TRANSFERLER ŞART”

     Transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Gülpınar, “Hiç kimsenin aklında bu sıralama, bu puan durumu yokken, bu futbolcu arkadaşlarımız takımı buraya kadar getirdi. Son iki maçımız kaldı. Bu iki maçımızı da en iyi sonuçlar alarak devrede yapacağımız takviyelerle ikinci yarıdaki hedefi belirleyeceğiz. Devre arasında yapacağımız takviyeler bizim nereye gideceğimizi şekillendirecek. Ona göre yön verecek. Devre arasını bekliyoruz. Bu iki maçtan da alabileceğimiz maksimum puanları alıp, ikinci yarıya odaklanacağız. Transfer anlamında bildiğimiz oyuncularda var. Görüşmek istediğimiz ve görüşmeye başladığımız oyuncularda var. Şuan için isim vermek doğru olmaz. Federasyonun ikinci devrede pandemiden dolayı kadro sayılarını 30’a yükseltmesinden dolayı, alternatif anlamında takıma çok katmamız gereken oyuncu var. En az 8-10 civarında transfer yapmamız lazım ki, ikinci yarıda sıkıntı yaşamayalım. Hem alternatifli bir kadromuz olsun, hem birbirlerini motive eden ve birbirlerini biraz daha ileriye itsinler istiyoruz. Kadro derinliği açısından birbirlerine yakın oyuncular olursa buda takım performansını etkileyecektir ve rekabeti arttıracaktır. En az 8-10 civarı hakikaten bizi ileriye taşıyabilecek oyuncu katmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.Van Bölge Haber

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29