Gözler Vanspor kongresine çevrildi

Van’ın tek profesyonel takımı olan ve TFF 2. Lig’de mücadele eden Vanspor, Cumartesi günü olağan kongre ile yeni yönetimini belirleyecek. Vanspor’da mevcut başkan Servet Yenitürk, aday olmayacağını, ancak her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğunu belirtirken, adaylığını açıklayan İşadamı Murat Çevik ise kulübün borçlarını ödeyerek başkanlık için hazır olduğunu ifade etti.

Gözler Vanspor kongresine çevrildi

   Cumartesi günü saat 15.00’te Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak olan Vanspor Olağan Kongresi öncesi spor camiasında büyük bir heyecan olduğu gözleniyor.

   Kentin tek profesyonel takımının başarısı için taraftarlar doğru adımlar atılması gerektiğini, Vanspor’un kullanılmak istenmemesini istiyor.

   Doğru ve fedakâr isimlerin yönetime girmesini isteyen taraftarlar, “Vanspor bu kentin tek profesyonel takımı. Zor ve sıkıntılı süreçlerden geçildi. Geçtiğimiz sezon TFF 2. Ligi’ne yükselen bu takımın, önümüzdeki süreçte daha da başarılı olması için vefakar ve samimi isimlerle yoluna devam etmesi gerekiyor. Mevcut başkan ve yönetimin de yaptıkları güzel çalışmalar takdir edilmeli. Yeni isimler bu takımı reklam niyetine kullanmamalı. Kulüp yönetmek kolay değil. Uzaktan davulun sesi de güzel geliyor diye hemen kulüp yönetimi için kimse heveslenmemeli. Bu işin zorluklarına katlanmayı göze almak gerekir” yorumunu yaptılar.

 

YENİTÜRK YENİDEN ADAY OLUR MU?

   Mevcut Başkan Servet Yenitürk, geçtiğimiz sezonlarda da birkaç kez aday olmayacağını söylemiş, ancak yönetime aday çıkmayınca, dönemin valilerinin de ısrarıyla yeniden başkan adayı olmuştu. Geçtiğimiz dönem takımın bir üst lige çıkmasında Başkan Yenitürk ve yönetiminin emeği olduğunu söyleyen spor camiası, yapılan güzel işlerin takdir edilmesi gerektiğini vurguluyor.

   Servet Yenitürk ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, başkanlık için aday olmayacağını, ancak herhangi bir görev verilmesi halinde görev almaktan da kaçmayacağını belirtmiş, Vanspora’a tek bir kuruş harcamayan birilerinin kendilerinin şeffaf olmadığını iddia etmesinin gülünç olduğunu söylemişti.

 

 “VANSPOR’U EMİN OLMADIĞIMIZ KİŞİLERE TESLİM ETMEYİZ!”

   Vanspor'u kesinlikle reklam peşinde koşanlara, farklı proje ve planları olanlara teslim etmeyeceklerini söyleyen Başkan Yenitürk, “Bu takımı kesinlikle emin olmadığımız ileriye dönük proje ve planları olmayan, taraftarlarımızın hayalleriyle oynayacak kişi veya kurumlara teslim etmeyeceğiz. Vanspor üzerinden kimsenin reklam ve prim yapmasına müsaade etmeyeceğiz. Daha önce alacaklarımın 5.5 milyon TL olduğunu, bunun dışında 2.5 milyon TL ekstra harcama yaptığımı ve bunu hiç hesaba katmadığımı söyledim. Yeni gelecek yönetimin SGK prim borçlarının yatırılması ve 2-3 milyon TL futbolculara ödenecek borçlar konusunda futbolcular ile görüşülerek kendilerinden indirim talep etmelerine yardımcı olacağımızı ifade ediyorum. Amacımız kimseye engel olmak değil, sadece ve sadece Vanspor'un menfaatleri doğrultusunda bu takımı daha üst liglere taşıyacak yönetim ve yöneticilere destek olacağımızı belirtmek istiyorum. Yine emin olduktan sonra alacaklarımız çokta önemli değil. Bir kısmını yine hibe ederiz. Ben şahsen aday değilim, fakat Vali bey ile gerekli görüşmeleri yaptıktan sonra, destek olmamız istenmesi halinde yönetimimizdeki diğer yöneticilerimizin sonuna kadar bu takımın yanında olacağımızı bilmenizi isteriz. Gerçekten yine söylüyorum şahsım kesinlikle önemli değil, bir başkası da olabilir. Yeter ki samimi olsunlar Başkanlar, yöneticiler gelip geçicidir, kalıcı olan Vanspor'dur. Gittiğimiz her deplasmanda kendi cebimizden futbolculara harcama yaptık. 2,5 yıl içerisinde yönetimde 3 milyon TL biz yönetim olarak kendi cebimizden harcadık. Biz hiçbir şekilde bu 3 milyon TL’nin hesabını yapmadık. Yönetimdeki tüm arkadaşlarımız kendi imkânlarıyla deplasmanlara geldi. Bu sene yine halk ve ziraat bankalarından Vanspor adına kredi çektik. Toplamda 8,5 milyon Vanspor’a harcadık. Biz de kendi cebimizden Vanspor’a harcama yaptık” ifadelerini kullanmıştı.

 

YENİ ADAY MURAT ÇEVİK NELER SÖYLEDİ?

   Cumartesi günü yapılacak olan kongrede adaylığını açıklayan İşadamı Murat Çevik ise Vanspor’un önünün açılması ve görevin kendilerine verilmesi gerektiğini söyleyerek, “08 Ağustos 2020 Cumartesi günü Van Spor Kulübü’nün kongresi yapılacak. Van Spor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, kongre kararını ve tarihini açıkladığı gün aday olmayacaklarını, göreve gelecek olan yönetime de destek olacaklarını ifade etmişti. Biz de bunun üzerine istişarelerde bulunduk, süreci değerlendirdik ve görev talip olmak için adaylığımızı açıkladık. Geniş tabanlı ve güçlü bir yönetim kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Van Spora sahip çıkmak, Van’ın ismini sporda hak ettiği yerlere taşıyabilmek için elimizi taşın altına koymak istiyoruz. Yenitürk ile yaptığımız görüşmede, başkan olmam halinde mazbatamla birlikte Van Spor Futbol Kulübü'nün vergi ve sigorta borçlarının tamamını kapatacağımı taahhüt ettim, bu sözümü huzurlarınızda tekrar ediyorum. Bu rakam, ister 2,5 milyon olsun, ister 3,5 milyon olsun. Ne kadar vergi ve sigorta borcu varsa hepsini kapatacağım. Ayrıca vergi ve sigorta borcu kapatılmadan zaten transfer de yapılamaz” ifadelerini kullanmıştı.

   Çevik, açıklamasında Vanspor’un şeffaf yönetilmediğini, hesapların da araştırılması gerektini belirtmişti.

   Cumartesi günü yapılacak olan kongrede, nasıl bir yönetimin belirleneceği ise merak konusu.

 

VALİLİK: KİMSENİN YANINDA VEYA KARŞISINDA DEĞİLİZ!

   Öte yandan Van Valiği ise yaptığı açıklamada, kongrede hiç kimsenin yanında veya karşısında olmayacaklarını duyurdu.

   Valilik açıklamasında, “8 Ağustos 2020 tarihinde yapılacak olan Vanspor kongresinin öncelikle Vanspor’a ve Van’ımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Vanspor’un yeni yönetiminin Van halkını birleştirici ve kucaklayıcı olmasını temenni ediyoruz. Yeni yönetimin oluşumunda hiçbir kişi ve kurumun yanında veya karşısında olmayacağız. Yasal mevzuat çerçevesinde ve tüm Van halkını kucaklayacak yeni yönetim kimlerden oluşursa oluşsun her zaman yanında olacağız” ifadelerini kullandı.

Van Bölge Gazetesi:Emre An

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29