Gevaş'taki arıtma tesisinde meydana gelen sıkıntı giderildi

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) teknik heyeti, Gevaş İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisinde meydana gelen sorunu işletmeyi devre dışı bırakmadan çözmeyi başardılar.

Gevaş'taki arıtma tesisinde meydana gelen sıkıntı giderildi

    500 mm’lik hasar görmüş borunun değişiminde tesisin devre dışı bırakılması durumunda atıkların arıtılmadan Van Gölü’ne direkt karışacağı göz önünde bulundurularak harekete geçildi.

   Bunun için öncelikle gelen atık suyun dalgıç pompalarla alınıp arıtım ünitelerine aktarılması sağlandı. Bu arada hızlı bir çalışma yapan ekipler boru değişimini kısa sürede gerçekleştirerek sorunu göl kirlenmeden gidermeyi başardı.

    VASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Atık Su Arıtma Tesisleri Şube Müdürü İlhami Sarıdaş ile Makine Mühendisi Ahmet Süha Ösbey denetiminde sürdürülen çalışmalarda VASKİ ekipleri büyük çaba harcadı.

    VASKİ Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı tarafından işletilen Gevaş İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi Kum yağ tutucu ünitesi ile terfi hattı arasında tesise atık su girişi sağlayan 500 mm çapındaki koruge boruda zemin şartlarından dolayı eğilme ve kırılmalar oluştu.

    Arızanın kısa sürede giderilmemesi halinde tesisisin faaliyetlerinin tamamen durması aynı zamanda atık suyun arıtılmadan doğrudan Van Gölü’ne deşarj edilmesi tehlikesine karşı çalışmalar başlatıldı.   Gelen atık su dalgıç pompalar vasıtasıyla anaerobik ünitesine verilerek boru değişimi faaliyetler durdurulmadan gerçekleştirildi.

    Bunun için yoğun mesai harcayan ekipler günler sürebilecek çalışmayı yaklaşık 5 saatte bitirdi. Hasar gören koruge boru daha dayanıklı ve uzun ömürlü HDPE boru ile değiştirildi. Sorunun giderilmesi ile tesisin normal işleyişine devam etmesi sağlandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2019, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29