Gevaş'ta 20 mahalleye 20 kütüphane…

Van'ın Gevaş Belediyesi sosyal olanaklara erişimde sorun yaşayan, dezavantajlı 20 mahalleyi yeni nesil kütüphanelerle buluşturacak. Gevaş Belediyesi'nin hazırlamış olduğu 20 mahalleye 20 kütüphane projesi, DAP İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görüldü.

Gevaş'ta 20 mahalleye 20 kütüphane…

  Gevaş Belediyesi, hazırlamış olduğu proje kapsamında, DAP İdaresi Başkanlığı'nın desteğiyle, sosyal olanaklara erişimde sorun yaşayan, dezavantajlı 20 mahalleyi yeni nesil kütüphanelerle buluşturacak.

  Gevaş Belediyesi'nin yıl içerisinde hayata geçireceği proje kapsamında bu yıl açılması planlanan kütüphane, çok amaçlı bir kültür ve eğitim mekânı olarak hizmet verecek.

  Özellikle sosyal olanaklara erişimde sorun yaşayan, dezavantajlı mahallelerde kurulacak olan kütüphaneler, sınava hazırlık, kitap okuma ve kültürel eğitim çalışmaları için uygun bir yer olarak tasarlanarak, gençlere önemli imkan sağlayacak.

  Kütüphanedeki atölyelerde, alanında uzman eğitmen ve gönüllülerin görev alacağı öğrenilirken, gençler burada rahat bir şekilde ders çalışma imkanı bulacak.

  "20 KÖYÜMÜZE KÜTÜPHANE KURARAK EĞİTİMİ DESTEKLİYORUZ"

  Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, "Belediyemizin 20 Köye 20 Kütüphane projesi DAP Başkanlığı tarafından desteklenmeye uygun görülmüştür. "Kitap cehaletin en büyük düşmanıdır" Şiârıyla çıktığımız bu yolda, 20 köyümüze kütüphane kurarak eğitimi destekliyoruz. Kütüphaneler eğitim sistemine yardımcı olan bilgi evleridir. Bu bakımdan önemi de büyüktür. Aynı zamanda hem öğrencilere hem de yapılan araştırmalarda insanlara aradıkları bilgiyi sonsuz derecede katkı sunmaktadır. Bizde bu kapsamda sosyal olanaklara erişimde sorun yaşayan, dezavantajlı 20 mahallemizde DAP desteği ile kütüphaneler kuruyoruz. Kütüphaneler, bilgi için geçiş kapısıdır. Kütüphanelerin eğitime önemli katkıları vardır. Gençlerimize sınava hazırlık, kitap okuma ve kültürel eğitim çalışmaları için böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Projenin bütün Gevaş'a hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29