Gevaş'ın 50 yıllık imar sorunu tarihe karışıyor

Van'ın Gevaş Belediyesi, imkânsızlıklar içerisinde büyük işlere imza atmaya devam ediyor. Gevaş Belediyesi, ilçenin en önemli problemlerinden biri olan imar sıkıntısını tarihine karıştırarak, ilçenin 50 yılını şekillendirecek imar planını hayata geçirecek.

Gevaş'ın 50 yıllık imar sorunu tarihe karışıyor

  İmar planı çalışmalarıyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, bütün imkânsızlıklara rağmen Gevaş halkına en iyi hizmeti götürmenin çabası içerisinde olduklarını belirterek, Gevaş'ı bir turizm cenneti haline getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

  Yıllardır çözüm bekleyen imar planını hayata geçirerek çarpık kentleşmenin de önüne geçeceklerini belirten Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Van'ın en güzel ilçesi olan Gevaş'ı hak ettiği yere getirmenin çabası içerisinde olduklarını vurguladı.

  "GÜZEL HİZMETLER YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ"

  İmar probleminin Gevaş'ın en önemli problemlerinden biri olduğunu belirten Başkan Sezer, "Bizim belediyemiz kendi kendine yeten bir belediye değil. Belediyeye gelen gelir sadece personel giderlerine yetiyor. Örneğin bize gelen para 700 bin TL ise, bunun 630 bin TL'si personele gidiyor. SGK, Vergi primlerimizi ödeyemiyoruz. Çok ciddi bir problem var. Ama bütün bu imkânsızlıklara rağmen sağdan, soldan biriktirerek güzel hizmetler yapmaya çalışıyoruz. İmar problemi Gevaş'ımızın en önemli problemlerinden biridir. Çünkü Gevaş'ın gelişmeye müsait bir yapısı var. 2 büyük ilçe arasında maalesef ötelenmiş durumda. Hiçbir yatırımın yapılmadığı bir ilçe konumundadır. Buna engel olan ana etmende imar sorunudur. Van Büyükşehir Belediyemiz vasıtası ile Gevaş'a yakışır bir imar planını hayata geçirmek için kamu kurum ve kuruluşlarından görüşler alıyoruz. DSİ'den, Tarım İl Müdürlüğü'nden görüşlerimizi aldık. Büyükşehir Belediyemiz nazım imar planını yapıyor. Bizde uygulama imar planını yapacağız. Gürpınar yol ayrımından, Gevaş Merkeze kadar her iki yakayı, 150 metre imara açarak, Gevaş'ı bir Tatvan İlçesine benzetmeyi düşünüyoruz. Çünkü şehir merkezinin ana yol üzerinde olması demek, o ilçenin daha da gelişmesine vesile olur. Yıllardır Gevaş'ın nüfusu 30 bin olarak kalmış. Bazen 29 bin olmuş. Bu şekilde gitmiş" diye konuştu.

  "BÜTÜN İMKANSIZLIKLARA RAĞMEN HALKIMIZA EN İYİ HİZMETİ SUNMANIN AMACINDAYIZ"

  Gevaş'ın imar sorununu tarihe karıştıracaklarını belirten Başkan Sezer, "Bizim amacımız Gülpınar yol ayrımından, Gevaş Merkeze kadar her iki yakayı 150 metre derinlikte imara açarak, Gevaş'ın tamamını imara açarak, ilçenin yeşil dokusuna da zarar vermeden bunu yaparak, Gevaş'ı şahlandırmayı hedefliyoruz. Bu Gevaş için yapılacak en önemli iştir. İlçemize doğalgazı getireceğiz. Bu konuda sayın bakanımız bize söz verdi. TOKİ'leri getireceğiz. Giriş yolumuzla ilgili çok güzel projemiz var. Parklarla ilgili, sahil bandı ile ilgili çok güzel projelerimiz var. Her ay 25 bin tane ekmeği halkımıza ücretsiz dağıtıyoruz. Bütün imkansızlıklara rağmen halkımıza en iyi hizmeti sunmanın amacındayız. Bunları hayata geçireceğiz. Ama bunlardan en önemlisi imar sorunudur, bizde bu soruna Allah nasip ederse tarihe karıştıracağız. İmarla beraber ilçemizde çarpık kentleşmenin de önüne geçeceğiz. Gevaş'ın daha güzel gelişmesine ve büyümesine vesile olacak. Gevaş'ın artık bir turizm kenti olması gerekiyor. İmar Daire Başkanımız, Şube Müdürümüz ve mühendis arkadaşlarımızla Gevaş'ımızın en önemli problemlerinden biri olan İmar sıkıntısını gidermeye çalışıyoruz. Gevaş'ımızın gelecek 50 yılını şekillendirecek bir imar planı hayata geçireceğiz" ifadelerini kullandı.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER