Fuat Oktay: Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 arttı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2018'de dünya genelinde doğrudan yatırımların yüzde 13 azalmasına rağmen, Türkiye'ye gelen yatırımların yüzde 12,6 arttığını söyledi.

Fuat Oktay: Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 arttı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Cumhurbaşkanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

Komisyon, AK Parti Mersin Milletvekili Lütfü Elvan başkanlığında toplandı.

 

          Komisyonun 2020 yıl bütçesiyle ilgili son toplantısında, Cumhurbaşkanlığının yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Başkanlığı bütçeleri de ele alınacak.

 

           Bugün, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin maddeleri ile birlikte Başbakanlık, Kalkınma Bakanlığı ve Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün kesin hesapları da görüşülecek.

.

         CİMER'e yapılan toplam başvuru sayısı 2 milyon 814 bin

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bütçeler üzerinde sunumuna başladı.

Oktay, Yatırım Ofisi'nin ülkemize 2018'de 518 milyon 750 bin dolar yatırım yapılmasını sağladığını ve bu kapsamda bin 106 kişiye istihdam imkanı oluşturulduğunu açıkladı.

 

       Fuat Oktay, kamuda büyük veri ve yapay zeka uygulamalarının etkin olarak kullanımını sağlamak amacıyla Ulusal Yapay Zeka Stratejisinin bu yılın sonunda yayımlanmasını hedeflediklerini söyledi.

Ayrıca Oktay, "2019 itibarıyla bugüne kadar CİMER'e yapılan toplam başvuru sayısı 2 milyon 814 bindir" açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 2002'de 66 olan savunma sanayii projesi sayısının bugün 700'e yaklaştığını da belirtti.

 

        Oktay'ın diğer açıklamaları ise şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ile ofislerinin 2018 yılı kesin hesabına göre harcaması 1 milyar 648 milyon 678 bin lira. 2020 yılı bütçesinde ise bir önceki yılın 2 milyar 818 milyon 899 bin lira olan başlangıç ödeneğine göre yüzde 11.8 oranında artışla 3 milyar 152 milyon 937 bin lira ödenek tahsis edilmesi öngörülmüştür.

Sayın Cumhurbaşkanımızın destek ve öncülüğünde dünyanın sayılı kütüphanelerinden biri olacak olan Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesinin milletimizin hizmetine sunulmasına yönelik çalışmalarında son aşamaya gelinmiştir.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2019, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER