Feqiye Teyran'ın türbesinin bulunduğu mahallenin su sorunu çözüldü

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü Bahçesaray İlçesinde ünlü şair Feqiyê Teyran'ın türbesinin de bulunduğu Kartal mahallesinin 50 yıllık su sorununu çözdü.

 Feqiye Teyran'ın türbesinin bulunduğu mahallenin su sorunu çözüldü

  

 

    VASKİ Genel Müdürlüğü yıllarca içme suyu ve altyapı hizmetinden mahrum bırakılan kırsal mahallelere hizmet götürmeye devam ediyor.

    VASKİ ekipleri Bahçesaray İlçesinde ünlü şair Feqiyê Teyran'ın türbesinin de bulunduğu her yıl binlerce yerli yabancı ziyaretçisi bulunan Kartal mahallesinde sağlıklı içme suyu hattı çalışması başlattı. Zorlu Bahçesaray coğrafyasına rağmen çalışmalarını sürdüren ekipler, yaklaşık 50 yıldır içme suyu sıkıntısı yaşayan mahalleye 5 bin 500 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattı getiriyor. Çalışmaların devam ettiği mahalleye önümüzdeki hafta su verilmesi planlanıyor. 

     Çalışmaların bulunduğu alana giderek incelemelerde bulunan VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan çalışmalar hakkında VASKİ Güney Şube Müdürü Tevfik Ergenç’ten bilgi alarak mahalle halkıyla bir araya geldi. İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak ile de görüşen Kaplan çalışmalar hakkında Öztabak’a bilgi verdi. 

 

    “MAHALLEMİZİN 50 YILLIK SU SORUNU ÇÖZÜLDÜ” 

    VASKİ'nin bu hizmetini takdirle karşıladıklarını belirten mahalle sakinleri, " Köyümüz de yıllardır yaşadığımız su sıkıntısı için İlk kez bir adım atıldı. Yaklaşık 50 yıldır köyde ciddi bir su sıkıntısı yaşıyorduk. Bizim bu büyük sıkıntımıza derdimize çare olanlardan Allah razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Su gibi aziz olsunlar. Yetkili ve çalışanlara çok teşekkür ederiz" dediler. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2020, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER