Erdoğan: Rusya ile ticaret hacminde hedefimiz 100 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rusya ile aramızdaki ticaret hacmi 25 milyar doları geçti. Hedefimiz 100 milyar dolar" dedi.

Erdoğan: Rusya ile ticaret hacminde hedefimiz 100 milyar dolar

               Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya'da Devlet Başkanı Putin ile birlikte katıldığı Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı Açılış Töreni'nde konuştu.

 

      "Tüm Rus halkını TEKNOFEST'e bekliyoruz"

Sayın Putin'e nazik daveti için şükranlarımı sunuyorum. MAKS 2019'u kendi alanının lider fuarlarından biri olarak görüyoruz. Bizim de bu sene 14. sünü gerçekleştirdiğimiz IDEF fuarımız var. 

 

 

          14-22 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek TEKNOFEST etkinliğine ise 1 milyonun üzerinde katılım bekliyoruz. Sayın Putin başta olmak üzere tüm Rus halkını festivale bekliyoruz. 

Savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinde söz sahibi ülke haline geliyoruz. 2018 yıl sonu itibariyle savunma ve havacılık sektörümüzün toplam ihracatı 2.5 milyar dolara ulaştı. 'İstikbal göklerdedir' parolasıyla son dönemde Türkiye olarak havacılık alanında önemli hamlelere imza atıyoruz."

 

 

           "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ihracat rakamlarını her yıl artırıyor"

Temennimizi odur ki İstanbul Havalimanı tüm aşamalarıyla faaliyete geçtiğinde yıllık 200 milyon yolcuyu ağırlayacaktır. Bunun yanında savunma, havacılık ve uzay teknolojilerinde söz sahibi bir ülke haline geliyoruz. Dünyanın en hızlı büyüyen havacılık şirketleri arasında yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, ihracat rakamlarını her yıl artırıyor.

2018 yıl sonu itibarıyla savunma ve havacılık sektörümüzün toplam ihracatı 2,5 milyar dolara ulaştı. Yeni nesil temel eğitim uçağımız HÜRKUŞ, 2016'da Avrupa Havacılık Emniyet Ajansından TİP Sertifikası aldı. T-129 ATAK helikopterimiz bir çok ülkenin envanterine katmak istediği araçlar arasındadır. İnsanlı, insansız hava araçlarının üretimi konusunda da kısa zamanda mesafe aldık. 5'inci nesil milli muharip uçak projemiz, TF-X gözbebeğimizdir. Uçağımızın birebir modelini Haziran ayında Paris Havacılık Fuarı'nda sergiledik, projede geldiğimiz aşamayı paylaştık.

 

 

         "Ticaret hacmi hedefimiz 100 milyar dolar"

Türkiye ile Rusya arasındaki samimi ve yakın diyalog köklü ve çok boyutlu iş birliğinden besleniyor. Bu yıl yaklaşık 6 milyon Rus turistin ülkemizi ziyaret etmesini bekliyoruz. 

Aramızdaki ticaret hacmi 25 milyar doları geçti. Hedefimiz 100 milyar dolar. 

 

 

         Erdoğan, MAKS–2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarının açılışına katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Jukovskiy kentindeki MAKS–2019 Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı’nın Açılış Töreni'ne, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile birlikte katıldı.

 

         Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha sonra fuar alanındaki sergilenen, aralarında 5. nesil Rus savaş uçağı SU-57'nin de bulunduğu uçak ve helikopterler hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29