Erdoğan'dan AB'ye: Tavrınızı gözden geçirin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AB'ye seslenerek, "Suriye tarafında kontrol altında tutan Türkiye'ye karşı tavrınızı gözden geçirin. Kapılar açılır, DEAŞ’lılar size gelir, bize gözdağı vermeye kalkmayın." dedi.

Erdoğan'dan AB'ye: Tavrınızı gözden geçirin!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Amerikan Başkanı Sayın Trump'ın davetine icabetle çalışma ziyareti gerçekleştirmek amacıyla birazdan Washington’a hareket edeceğim. Bu ziyareti, Türk-Amerikan ilişkilerinin içinden geçmekte olduğu sancılı bir dönemde icra ediyoruz. Sayın Trump'la gündemimizde yer alan tüm konuları ayrıntılı ve samimi bir biçimde görüşeceğimize inanıyorum. Ziyaret vesilesiyle terörle mücadele başta olmak üzere güvenlik konularını, askeri ve savunma sanayii işbirliğimizi ve ticari münasebetlerimizi de ele alma fırsatımız olacak. Sayın Trump’la ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini koymuştuk. Bu hedefe ulaşmak amacıyla atılacak adımlarla yapılan çalışmaları da görüşmemizde değerlendirme imkanı bulacağız. ABD Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde yapılacak toplantıyı bu bakımdan son derece önemsiyorum.Türk-Amerikan temsilcileriyle gerçekleştireceğimiz istişareler, ülkemize yönelik propagandaların arttığı bugünlerde inşallah gerçeklerin anlaşılmasına büyük katkı sağlayacaktır."

 

    "Peşlerini bırakmamakta kararlıyız"

   "FETÖ terör örgütü meselesi de yine ele alacağımız konular arasında en üst sıradadır. 15 Temmuz gecesi demokrasimize saldıran, 251 insanımızı şehit eden, 2193 kardeşimizi, evladımızı gazi olarak bugünlerde yine kendileriyle birlikte yaşam sürdürdüğümüz, ailelerini yine aynı şekilde bu yaşamını devam ettirdiği kardeşlerimizin durumu da bu yapıyla mücadele konusundaki beklentilerimizi bir kez daha ortaya koymuştur. Pensilvanya’daki teröristbaşının ülkemize iadesi için bugüne kadar birçok adım attık, atmayı sürdüreceğiz. Tüm darbeciler yargı önünde hesap verene kadar peşlerini bırakmamakta kararlıyız"

 

   "Bugüne kadar biz düşündük, bundan sonra da onlar düşünsün"

   "Washington'da yapacağımız temaslarda ikili ilişkilerimizin yanı sıra özellikle Suriye meselesini de enine boyuna konuşacağız. Bu bağlamda DEAŞ ve PKK/YPG gibi terör örgütleriyle mücadelede işbirliği üzerinde duracağız. Ülkemizin DEAŞ’la mücadelede ödediği bedelleri ve kararlılığını bir kez daha gündeme getirirken, bu sıralar DEAŞ’lıları ülkelerine iadeye başladık. Tabii buralarda da ciddi bir telaş, tutuşma süreci başlamış bulunuyor. Bugüne kadar biz düşündük, bundan sonra da onlar düşünsün. Onlar ne yapacaklarının kararını versinler"

   9 Ekim tarihinde başlattığımız Barış Pınarı Harekatı ile ilgili gelinen son aşamayı ayrıntılarıyla konuşma fırsatı bulacağız. Kendilerine Amerika'nın PKK/YPG terör örgütüne tıpkı DEAŞ ve diğer terör örgütleri gibi yaklaşması ve muamele etmesi gerektiğini de söyleyeceğiz. Tabii bu arada Ferhat Abdi Şahin’in nasıl bir katil olduğunu, nasıl bir terörist olduğunu ve böyle bir teröristi kendilerinin kabul etmesinin yanlış olduğunu da aynen belgeleriyle ifade edeceğiz. Bu teröristbaşının da Türkiye’mizde bugüne kadar yapmış olduğu bütün terör eylemlerinin, resimleriyle, belgeleriyle kendilerine takdim edeceğiz. Bu harekatla ilgili vardığımız mutabakatın hala tam olarak yerine getirilmediği hususunu da yine belgelerle kendilerine ifade edeceğiz. Güvenli bölge konusunda da yine hazırladığımız belgeleri ki yine bunlardan bir tanesi şu anda Suriye’deki durumu bu şekilde yine içinde bütün plan, proje çalışmalarımızı da burada gösteriyoruz. Aynı zamanda güvenli bölge ile ilgili alakalı olarak da bölgenin şu anda geldiği noktayı da ifade ediyoruz"

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2019, 15:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29