Erciş'teki depremde yaşamını yitirenler dualarla anıldı

Van’ın Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlar dualarla anıldı.

Erciş'teki depremde yaşamını yitirenler dualarla anıldı

    İlçedeki Seyyid Muhammed Mezarlığında gerçekleştirilen anma programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile ilçedeki kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı.

    Programda, depremde hayatını kaybedenler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi. Burada konuşan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, “Depremler ülkemizin en büyük gerçeklerinden bir tanesi. Bizler depremle ilgili bu süreçte, alınması gereken tedbirler konusunda neler yapılması gerektiğini Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yeni bir yönetim anlayışıyla birlikte şehrimize büyük bir değişim ve dönüşüm sağladık. Depremin akabinde Erciş’te yaşanan değişim ve dönüşümün en büyük örneği gerek yapı stoğunun yenilenmesi ve gerekse kamu binalarının yenilenmesidir. Bizler öncelikle bu depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizi unutmayacağız. Aziz hatıralarını memleketimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Ben, bugün depremin 9. yıldönümünde hayatını kaybeden kardeşlerimize ayrı ayrı rahmet diliyor, hepsinin mekânı cennet olsun diyorum” şeklinde konuştu.

   DEPREMDE YAKINLARINI KAYBEDENLER O GÜNÜ UNUTAMIYOR

   Erciş ilçesinde 23 Ekim 2011'de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki depremde yakınlarını kaybedenler, o günü hala unutamıyor.


   Erciş’te 23 Ekim günü yaşanan depremde hayatını kaybedenler mezarları başında anıldı. Depremin yıldönümü nedeniyle Beyazıt Mahallesi'ndeki Seyit Muhammed Kabristanı'nda yakınlarının mezarlarını ziyaret eden vatandaşlar dua etti. Yaşanan felaketi unutamayan Ercişliler, o günün acısını hala yüreklerinde taşıyor.


   Göçük altından sağ kurtulan Mehmet Emin Aydın da depremde yitirdiği akrabaları ve arkadaşlarını unutmadı. Kabristanlığı ziyaret edip dua eden Aydın, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni etti. Aydın, “23 Ekim depreminde enkazdan 22 saat sonra çıkarıldım. Bu süreçte akrabamızı, dostumuzu kaybettik. Bugün de yıldönümü nedeniyle hayatını kaybeden yakınlarımızı kabirleri başında andık. Allah bir daha hiç kimseye böyle bir afet yaşattırmasın” ifadelerini kullandı.

   “Depremde kızımı, torunumu, damadımı kaybettim”
   Depremde kızını, torununu, damadını ve akrabalarını kaybeden Nizamettin Koç da, kabristanlığı ziyaret ederek dua etti. Yaşanan o günü unutamadıklarını ifade eden Koç, “Depremde kızımı, torunumu, damadımı kaybettim. Allah böyle bir depremi bir daha vatanımıza ve milletimize vermesin” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2020, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29