Erçek Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi

Van Gölü’nün 20 kilometre doğusunda yer alan ve bölgenin kuş bakımından en zengin alanı, flamingoları ve eşsiz manzarası ile görenleri adeta büyüleyen Erçek Gölü; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan 2632 sayılı kararla “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak tescil ve ilan edildi.

Erçek Gölü kesin korunacak hassas alan ilan edildi

     Türkiye’de bulunan 453 kuş türünün büyük bir kısmını havzasında barındıran Erçek Gölü, bir kuş yuvası ve kuş cenneti olarak nitelendirilmektedir. Kılıçgaga, Büyük Cılbıt, Kara Boyunlu, Batağan, Angıt, Flamingo, Yaz Ördeği, Van Gölü Martısı gibi onlarca kuş türünün barındığı Erçek Gölü,  Özellikle biyoturizm ve ornitoturizm açısından da dünyanın önemli merkezlerinden biri olma özelliğine sahip. Dünyanın en büyük flamingo konaklama alanlarından birine ev sahipliği yapan göl, ulusal ve uluslararası sınıflandırılmalarda önemli kuş alanları arasında “B” sınıfı sulak alanlar içinde gösterilmektedir.

   İpekyolu Belediyesi tarafından gelenekselleştirilen Flamingo Festivali ile yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapan göl üzerinde, Belediyenin yapmış olduğu kuş gözlem noktaları, sahil bandı çalışması ve düzenli çevre temizliği göle verilen önemi bir kez daha gözler önüne sererken, gölün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile “Kesin Korunacak Hassas Alan” olarak tescil ve ilan edilmesi ile beraber, dünya turizm cenneti sayılan alanlardan biri haline dönüştürülebilmesi çalışmaları da hız kazandı.

   İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Büyük bir kısmı ilçemiz sınırlarında bulunan bölgenin, ilçe turizminin gelişmesinde doğanın korunması anlamında çok önemli bir karar olduğunu ifade ederek , “Bu kararın alınmasında emeği geçen Tabiat Varlıları Koruma Kurulu İl Müdürlüğümüz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ve kararın onaylanmasına öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum. Hakikaten Erçek Gölü kuş çeşitliliği ile gerek doğal güzellikleri itibarı ile bölgenin kuş cenneti konumunda. Biz de belediye olarak bu koruma kararına istinaden bölgede üzerimize düşen tüm görevleri yerine getireceğiz. İlimize, ilçemize bölgemize hayırlı olsun” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2020, 17:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29