Engelli çocuklar Urartu Müzesi'ni gezdi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen program çerçevesinde engelli çocuklar Urartu Müzesi’ni gezdi.

Engelli çocuklar Urartu Müzesi'ni gezdi

    Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü engellilerin sosyal yaşantısını desteklemek adına engelli çocukları müze ile buluşturuyor.

    Bedensel, işitme, zihinsel ve görme engelliler, aileleri ile birlikte evlerinden Büyükşehir Belediyesine ait araçlarla alınarak Dünya’nın en büyük müzelerinden biri olan Urartu Kent Müzesine getiriliyor. Burada müze yetkilileri tarafından karşılanan çocuklar müzeyi gezerek tarihi eserleri görüp bilgiler ediniyor.

    Müzede olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten çocuklar bu etkinlikten dolayı Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’e ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ettiler.

    Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür çalışmalara önem verdiklerini belirten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Erkan Akın, “Engelli ve dezavantajlı bireylere karşı Büyükşehir Belediyesi olarak birçok hizmete imza atıyoruz. Bugünde onlardan birini hayata geçirerek engelli çocuklarımızı yeni açılan Urartu müzesine getirdik. Çocuklarımız yapılan bu etkinlikten çok mutlu oldu. Bizlerde onların bu mutluluğuna ortak olmanın heyecanını yaşadık” dedi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2019, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29