Elibüyük: ABD hiçbir zaman bizim müttefikimiz olmadı

Hür Dava Partisi (Hüda Par) Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, gazetemizi ziyaretinde yaptığı açıklamada, Amerika'nın bu coğrafyada yıllardır nice oyunlar oynadığını, artık bu oyunların gün be gün ortaya çıktığını belirtti. Elibüyük, "Böyle bir ülkenin müttefik olmadığı ortadadır. ABD bu coğrafyada sürekli kan ve gözyaşına yol açıyor" ifadelerini kullandı.

Elibüyük: ABD hiçbir zaman bizim müttefikimiz olmadı

             Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Genel Başkan Yardımcısı M.Şerif Durmaz, Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın ve Yönetici Fevzi Doğan, gazetemizi ziyaret etti.
    Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Cafer Karakoç ve Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile görüşen heyet, daha sonra gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
    Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, Van'a dördüncü gelişinin olduğunu söyleyerek, "Partimiz tarafından, düzenlenen Siyaset ve Medya İlişkisi konulu panel için Van'a geldim. Panel sonrası da yerel basını ziyaret ediyoruz. Yerel basını ziyaret etmemizin nedeni de, kentlerin haritasını çıkaran bir merci olmalarıdır. Yerel basın şehirlerdeki sorunları, sıkıntıları veya güzellikleri kamuoyuna doğru, tarafsız ve hızlı şekilde duyuran bir organdır. Önemli bir görev üstleniyorlar. Bizler de basını önemsiyoruz. Bu yüzden sizleri ziyaret ettik. Cafer abimizle tanıştık. Eski bir siyasetçi olması dolayısıyla geçmişteki siyasi olayları da kendisinden dinledik ve tecrübelerini bizlere aktardı. Buradan çıkıp diğer yerel gazetelerimizi de ziyaret etmeyi planlıyoruz. Dediğim gibi yerel basın bizler için önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

     "AMERİKA'NIN YANLIŞ POLİTİKALARI BU COĞRAFYA'DA KAN VE GÖZ YAŞINA YOL AÇIYOR"
    Basına yansıyan, 'ABD'yi müttefiklikten çıkarmalıyız' sözünü yineleyen Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, "Bizim bunları ifade ederken, hiçbir ülkenin vatandaşlarını kast etmediğimizi belirteyim. Çünkü İsrail ve ABD bu coğrafyalardaki sıkıntıların en önemli sebepleri arasındadır. ABD adeta bir çıbanbaşıdır. Amerika'nın yanlış politikaları bu coğrafyada kan ve gözyaşlarına neden oldu" dedi.
    Irak'ta Saddam'ı başa getirenin Amerika olduğunu belirten Elibüyük, "Kimyasal silah bahanesiyle Irak'ı yakan, yıkan, milyonlarca kişinin katline ve göç etmesine yol açan Amerika'nın yanlış politikalarıdır. Afganistan'da, Suriye'de yaşanan mezalimlerin baş sorumlusu Amerika'dır. 'Kudüs'ün İsrail'in başkenti olduğu' yönündeki gündemi, bu tartışmaları ABD çıkardı. Geldiğimiz son tahlilde, arka planda yıllardır vekalet savaşları yürütüldüğüne şahit olduk. Arka planda İngilizler, ABD ve İsrail var. Birçok terör örgütünü besleyen bir Amerika vardır. Özellikle son 30-40 yıldır ülkemizin üzerinde oynanan oyunların arkasında ABD vardır. 28 Şubat'ın arkasında ABD vardır. Bakın bu son 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında da Amerika olduğu ortaya çıktı. Bütün İslam coğrafyasındaki Müslümanların bu konuda uyanık olması lazım. Mısır'da darbe sonrası başa getirdikleri Sisi konusunda da yine arka perdede ABD vardır" şeklinde konuştu.
   Amerika'nın 15 Temmuz Darbe Girişiminde de rol aldığını anlatan Elibüyük, "Bakın ülkemizde 15 Temmuz işgal girişimi esnasında insanları bombalayan uçakların yakıtı, ABD'nin eliyle tanker uçaklarla dolduruldu. Darbe, İncirlik üssünde planlandı. Artık mızrak çuvala sığmıyor. ABD'nin Ortadoğu'da besleyip, büyüttüğü bütün örgütler  taşerondur. İhale verilir, ihale edilir, kullanıldıktan sonra bir kenara atılır. Bu örgütler de, bu coğrafyada kan ve gözyaşına yol açıyor. Tekrar söylüyorum; biz Amerika'nın vatandaşlarına veya herhangi bir ülkenin vatandaşlarına karşı değiliz. Biz onların yanlış politikalarına karşıyız. Bakın bizim yıllardır bu bölgedeki her şeyimizi çaldılar. Zenginliklerimizi çaldılar. Amerika, bizim petrolümüzü, insan kaynaklarımızı ve geleceğimizi çalıyor. ABD bir hırsızdır. Bizden çaldıklarını bize karşı silah olarak kullanıyor. Siyasetçilerin; 'ABD bizim müttefikimizdir' sözü doğru değildir. Artık dost ve düşman tanımlarını yeniden güncellemeliyiz. Eğer ülkeler arasında çıkar ilişkisi söz konusuysa, ABD ile bizim aramızda yaşananlara bakıldığında, bir çıkarımız da olmadığını görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza da şu çağrıyı yapıyoruz; ABD bizim müttefikimiz değildir. Çıkarımızı önceliyorsak, ABD'nin İncirlik üssünden kaldırdığı uçaklarla ilgili girişim, bizim millet ve ümmet çıkarımıza terstir. Yılan ve ABD'yi bir çuvalın içine sokarsak, her halde yılan ABD'nin kendisini sokabileceğini söyleyerek, çuvaldan çıkmak ister. Çünkü ABD bu kadar zehirlidir, bunu anlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER