Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan " Bütün senaryolara hazırlıklıyız olabilecek en az hasarla bu süreçten çıkacağız. " dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Tedbirler 20 Ocak’tan itibaren alınmaktadır. Koronavirüse karşı ilk tedbir alan ülkeyiz. Büyüklerimizi incitecek en küçük bir saygısızlığı kabul edemeyiz.İşsizlik Fonu'nu güçlendirerek, çalışanlarımızın Kredi Garanti Fonu'nu güçlendirerek, esnaf ve sanatkarımızın yanında olduğumuzu gösterdik.

En düşük emekli maaşını 1500 TL’ye çıkarırken Ramazan Bayramı ikramiyesinin ödenmesini Nisan başına aldık. Telafi çalışma sürecini azaltan düzenlemeyi hayata geçirdik. Hem hastalıkla mücadele hem de ekonomik sonuçların telafisiyle ilgili sonuçları peyder pey ilan ettik. 100 milyar liralık destek paketini devreye aldık. Tedavi altındaki hastalarımızın 44’ünü kaybettik. Aziz milletim malum olduğu sürece bu virüs kronik hastaların olduğu ve yaşlılarda etkili oluyor. Kendimize gönüllü karantina uygulamamız lazım.  Yaşlılarımız kesinlikle dışarı çıkmamalı. Türkiye bu sürece son 17 yılda dünyanın en güçlü ve yaygın genelsağlık sigortası faaliyete geçirmiştir.Bugün ülkemiz sağlık bakanlığı ve üniversiteler ve özel sektördeki 165 bin personeli ile dev bir sağlık personeline sahiptir. İlave 32 bin sağlık personelini almak için çalışmalarımızı başlattık. Sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu pek çok malzemede yeterliyiz. Bütün senaryolara hazırlıklıyız olabilecek en az hasarla bu süreçten çıkacağız. Vatandaşlardan ricam hastalığın yayılma zincirini kırmak için gelen ikazlara harfiyen uymalarıdır.  Evde kal Türkiye diyoruz. Sosyal mesafeye dikkat edilmesini istiyoruz.Hiçbir düşman milletimizin birliğinden daha üstün değildir.  Dünya bu salgınhastalığın ardından hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı bir döneme doğru gitmektedir. Türkiye olarak bu döneme avantajlarla ve altyapı ile gidiyoruz. Aydınlık yarınlar bizi bekliyor. Dikkati elden bırakmayalım. Tedbir bizden takdir Allah'tandır."

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2020, 21:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER