Çözüm Koleji iddialı geliyor

Van’da daha önce Çözüm Temel Lisesi olarak hizmet veren kurum, yeni eğitim-öğretim yılında Çözüm Koleji olarak hizmetini sürdürecek. Kurum Müdürü Nazan Dağdemir, İskele Üçevler bölgesinde 7 bin metrekarelik alan üzerindeki kolejlerinde, akademik başarının yanı sıra sosyal etkinliklere de büyük önem verdiklerini ifade etti. Söz konusu okulda, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, havuz, açık-kapalı spor salonu, fen laboratuvarı, resim, müzik atölyesi, robotik kodlama gibi birçok alan mevcut.

Çözüm Koleji iddialı geliyor

        Yeni eğitim öğretim yılında İskele’deki kampus alanında Çözüm Koleji olarak hizmetlerini sürdüreceklerini söyleyen Çözüm Koleji Kurum Müdürü Nazan Dağdemir, gazetecilerle bir araya geldi.

 

 

        Çözüm Koleji Kurum Müdürü Nazan Dağdemir yaptığı açıklamadı, “Basın mensupları olarak bizi kırmayıp aramızda olduğunuz için teşekkür ediyorum. Hepinizin de takdir edeceği üzere, ufukları, idealleri ve medeniyet kurma hayalleri olan insanlar büyük insanlar yetiştirmek zorundadır. Büyük insanları ortaya çıkaran güç ise eğitimde gizlidir. Geçtiğimiz yıllarda Çözüm Temel Lisesi olarak Van’ın eğitime bakan bir farklı bir penceresi olmayı başardık. Bundan sonra da geçmişten aldığımız tecrübe ile bundan sonraki süreçte de Çözüm Koleji olarak yolumuza devam edeceğiz. İskele Üçevler’de 7 bin metrekare alan üzerine yapılan, ana okulu, ilkokul, ortaokul ve liseden oluşan bir kampus hazırladık. Güçlü bir tecrübe ve başarıya odaklı bir kurum olarak yolumuza devam edeceğiz. Çeyrek asırlık bir Çözüm tecrübemiz var. Bundan sonraki süreçte Çözüm Koleji’nde hem akademik başarı odaklı, hem de sosyal etkinliklerin olduğu bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

 

 

        KAYITLAR DEVAM EDİYOR
        Kurumda yaklaşık 30 öğretmen olduğunu anlatan Dağdemir, “Şu anda 30 öğretmenimiz bulunuyor. Toplamda 600 öğrenci kontenjanımız var. Bu sayı artırılmaya müsaittir. Lise kontenjanımız doldu. Anaokul, ilkokul ve ortaokul kayıtlarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

 

           Kolej olmanın gerekliğinin sadece akademik başarı ile mümkün olmadığını, sosyal etkinliklere büyük önem verdiklerini dile getiren Kurum Müdürü Nazan Dağdemir, “Çözüm Kolejimizde sosyal etkinliklere önem veriyoruz. Hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, havuz, açık-kapalı spor salonu, fen laboratuvarı, resim, müzik atölyesi, robotik kodlama gibi birçok alan mevcut. Çünkü amacımız öğrencilerimizin ezbere yönelik değil, hayatı yaşayarak öğrenmesidir” dedi.

 

 

        “GEÇMİŞTEKİ BAŞARILARIMIZ ORTADA”
         Çözüm Koleji olarak geçmişte önemli başarılarının olduğunu söyleyen Dağdemir, “Çözüm Temel Lisesi olarak daha önce Van birinciliğimiz oldu. Eğitimdeki en önemli eksikliklerden biri öğrencinin düzenli takibini yapamamaktı, ya da geriye dönük çalışmaları takip edememekti. Buna engel olabilmek amacıyla bireysel izleme sistemi oluşturduk. Öğrenci haftalık olarak hangi dersleri işliyorsa, ona göre sınavlar veya  özel dersler, etütlerle tekrarlanarak eksiklikler giderilecek” şeklinde konuştu.

 

         İskele Üçevler bölgesinde başka özel kolejin olmamasının kendileri için bir avantaj olduğunu vurgulayan Dağdemir, “Hem şehrin göbeğinde değiliz, hem de çok uzakta değiliz. Bulunduğumuz bölgede de başka kolejlerin olmaması bizim için avantaj” diyerek, sözlerini noktaladı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2019, 16:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER