CHP Adayı Kurukcu'dan, kardeşlik mesajları

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Van 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Kurukcu, 24 Haziran seçimlerinin barış, kardeşlik ve huzur içinde geçmesini temenni ederek, "Tüm siyasi partilere ve adaylarına önemli görev düşüyor. Seçimlerin huzur içinde geçmesi için söylem ve eylemlere dikkat edilmeli" uyarısında bulundu. Kurukcu, seçim bürolarının açılışının da 28 Mayıs Pazartesi günü yapılacağını hatırlattı.

CHP Adayı Kurukcu'dan, kardeşlik mesajları

            24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine bir aylık süre kala siyasi partilerin çalışmaları da sürüyor.
    Gazetemize açıklamalarda bulunan CHP'nin önceki İl Başkanı ve mevcut 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Kurukcu, seçimlerin barış, kardeşlik ve huzur içinde geçmesini temenni etti.
   "GENEL BAŞKAN ONAY VERDİKTEN SONRA ADAY OLDUM"
    Kurukcu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun onay vermesinin ardından milletvekili adayı olduğunu ifade ederek, "Ben Genel Başkanımızla ilk görüşmemizde aday olmak istediğimi, ancak bana verilecek her göreve hazır olduğumu belirtmiştim. Kendisine, 'Siz beni nerede görevlendirirseniz, hazırım' ifadesini kullanmıştım. Kendisi de sonraki süreçte onay verince, milletvekili adayı oldum. Bildiğiniz gibi ilimizde diğer partiler de adaylarını belirledi. Şimdi Van'da AKP 169 aday adayı gösterdi, ama nihayetinde sekiz isim aday oldu. Bu, bizim için hoşnut olmadı. Çünkü şu vardı, bu 169 aday adayının içinden birçoğu, il başkanı olduktan sonra aday adayı oluyor, belediye başkan adayı olduktan sonra, aday adayı oluyor veya il meclis üyesi olduktan sonra aday adayı oluyor. Biz bu süreçte sadece günü geldiğinde adaylarımızı açıklayacağımızı belirttik. Bildiğiniz gibi adaylık konusunda genel başkanımıza danıştıktan ve okeyi aldıktan sonra kararımızı verdik ve listemizi belirledik. Listemizi genel başkanımıza sunduk ve o da onayladı. Adaylığımız da başlamış oldu" ifadelerini kullandı.
Van'daki diğer partilerin adaylarını belirlemesini sorduğumuz Kurukcu, "Biz önce kendimize bakıyoruz. Karşı taraftaki adayların kim olduğu pek bir şey değiştirmez. Biz bu seçimlerde nasıl bir performans sergileyeceğiz, bunun hesabını yapıyoruz. Ama diğer partilere baktığımızda, örneğin iktidar partisinin bu kez Van'da Vanlılara yer vermesi kent adına olumlu bir gelişme. Daha önce Bakanlık ve Başbakan Yardımcılığı yapan ama Vanlı olmayan Beşir Atalay ilimizde milletvekili oldu, ama pek bir şey yapamadı. Çevre yolu, stadyum gibi konularda sürekli söz vermesine rağmen bu konularda hiçbir gelişme yaşanmadı. Onun için bütün siyasi parti adaylarını kutluyorum. Tüm adaylara da şunu söylüyoruz; bir aylık seçim sürecinin barış, kardeşlik ve huzur içinde geçmesini istiyoruz" dedi.
    28 Mayıs Pazartesi günü seçim bürolarının açılışının yapılacağını ve bu esnada adayların tanıtımının yapılacağını dile getiren CHP Milletvekili Adayı Mehmet Kurukcu, tüm partilileri de seçim bürosu açılışına beklediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29