Cesedine ulaşılan kişi sayısı 11'e ulaştı

Van’ın Gevaş İlçesi’nde Van Gölü’ne açıldıktan sonra haber alınamayan ve içinde 60-70 kişinin olduğu iddia edilen tekne ve şahısları arama çalışmalarında cesedine ulaşılan kişi sayısı 11 oldu. Olayla ilgili ise dört kişi tutuklanmış durumda.

Cesedine ulaşılan kişi sayısı 11'e ulaştı

       Van'da, 8 gün önce göle açılarak kaybolan tekneyi arama çalışmalarında yeni cesetler bulunuyor.

   Son bulunan ceset ile birlikte hayatını kaybeden 11 kişinin cesedine ulaşıldı.

   Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nden Van Gölü'ne açılan ve bir daha haber alınamayan tekneyle ilgili arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

   İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, JAK timleri, AFAD, UMKE ve sağlık ekipleri, Van Gölü'nün tamamında havadan ve sudan çalışma yürütüyor.

     200 metrelik derinliğe kadar görüntüleniyor
Bölgede 4 Sonar ve 4 ROW cihazıyla suyun altını tarayan ekipler, batan teknenin izini arıyor. Özellikle ROW cihazı gölün 200 metre derinliğini görüntüleyebiliyor.

      Şu ana kadar 11 kişinin cesedine ulaşıldı
Gevaş ilçesine bağlı Altınsaç Mahallesi'nde 27 Haziran günü saat 22.00 sıralarında kendi tekneleriyle Van Gölü'ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş için yapılan kayıp başvurusunun ardından Medeni Akbaş, 28 Haziran günü saat 23.00 sıralarında Tuşba ilçesi Çitören Mahallesi yakınlarında bulunarak jandarma ekiplerine teslim edilmişti. Tutuklanan Medeni Akbaş'ın verdiği bilgiler üzerine içerisinde Sedat Akbaş ile kaçak göçmenlerin bulunduğu kayıp tekneyi arama çalışmaları günlerdir devam ediyor. Şimdiye kadar yabancı uyruklu oldukları değerlendirilen 11 kişinin cesedi gölden çıkarılırken, arama tarama çalışmaları ise 9 gündür aralıksız sürüyor. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2020, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER