Büyükşehir, Pirgarip'teki sulama kanalını hizmete geçirdi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından Tuşba ilçesine bağlı Pirgarip mahallesinde yapımı tamamlanan 4 bin 750 metre uzunluğundaki sulama kanalı çiftçilerin hizmetine sunuldu.

Büyükşehir, Pirgarip'teki sulama kanalını hizmete geçirdi

   Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılı itibariyle çiftçilerin daha verimli üretim yapabilmesi adına başlattığı tarımsal seferberlik devam ediyor. Merkez ve 13 ilçe kırsal mahallelerde tarım arazileri başta olmak üzere birçok alanda faaliyetlerini sürdüren Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, hayata geçirdiği projelerle çiftçilerimin istihdamını sağlayarak bölgenin gelir seviyesinin arttırıyor. Son olarak Tuşba İlçesine bağlı Pirgarip Mahallesi ve Eğlence mezrasında, 70 hanenin faydalandığı 4 bin 750 metre sulama kanalı yapımı tamamlanarak çiftçinin hizmetine sunuldu. Toplamda bin 500 hektar alanın suyla buluştuğu proje ile birlikte bölgede, tarım ve hayvancılıkta üretim daha verimli hale getirildi.

   Daha önce vatandaşların kendi imkânları ile arazilerini suladığını ve göletlerini temizlediklerini ifade eden Pirgarip Mahalle Muhtarı İbrahim Köseoğlu, yeni sulama kanalı ile sulama sisteminin yüzde yüze çıktığını belirtti. Muhtar Köseoğlu, ‘‘Pirgarip Mahallemizde ve Eğlence mezramızda 70 hanemize ait bin 500 hektar alan suyla buluştu. Gerçekten büyük bir nimet. Ben de tarlama pancar ektim. Rahatlıkla sulama yapabiliyorum. Emeği geçen başta Van Valimiz olmak üzere tüm Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teşekkür ediyorum’’ dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29