Büyükşehir'in evde hizmetleri sürüyor

Van Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs salgınında evde bakıma ihtiyaç duyan hasta ve engellilere sağlık hizmeti verirken, doktora görünmesi gereken kronik hastaları da ambulansla hastaneye nakil ediyor.

Büyükşehir'in evde hizmetleri sürüyor

    Kısa bir zamanda hızla yayılan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan küresel salgın Covid-19’a karşı Van Büyükşehir Belediyesi de 7/24 esaslı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından daha önce binlerce hastaya ulaşan evde bakım ve hasta nakil hizmeti salgın süresince de daha aktif tutulacak. KOAH, Alzheimer, kanser gibi hastalıklar sebebiyle yatağa bağımlı hastaların rutin olarak evde bakım hizmetiyle sağlık kontrolleri yapılırken, çeşitli kronik rahatsızlıkları bulunan hastalar da tam donanımlı ambulanslarla evden alınıp hastanelere taşınacak.

   Bu kapsamda İpekyolu ilçesi Şabaniye Mahallesinde ikamet eden 72 yaşındaki kanser hastası Mehmet Salih Alğan, Belediye sağlık ekipleri tarafından evinden alınarak Yüzüncü Yıl Üniversitesi Onkoloji Polikliniğine götürdü. Alğan hastanede yapılan tedavisinin ardından tekrar evine bırakıldı.

   Evde bakım hizmeti kapsamında ise Serhat Mahallesinde yaşayan 80 yaşındaki Selahattin Çelenk isimli vatandaşın da evinde tedavisini yapan ekipler, aileyi koronavirüs salgınına karşı tedbirli olması konusunda bilgilendirdi.

   Ekiplerin rutin olarak 2 yıldır hastalarını evde tedavi ettiklerini ifade eden hasta yakını Abdulhalim Çelenk, salgından sonra Belediye ekiplerinin konuya daha çok duyarlılık gösterdiğini söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29