Büyükşehir'den, 1 milyon TL'lik tasarruf

Van Büyükşehir Belediyesi, envanterinde bulunan araçların bakım, onarım ve tamirini kendi atölyelerinde gerçekleştirerek 1 yılda yaklaşık 1 milyon TL tasarruf sağladı.

Büyükşehir'den, 1 milyon TL'lik tasarruf

            Kamu kaynaklarını daha verimli ve etkin kullanmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Daire Başkanlığı bünyesindeki 14 atölyede 59 personeliyle 2019’da 5 bin 439 tamir, bakım ve onarım işi yaptı. 3 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan, oto elektrik, kaynak, egzoz ve makas, akü şarj, lastik, radyatör, kaporta, hortum pres, döşeme, torna freze, marangoz, iş makineleri, kamyon ve binek araçları ile reklam atölyelerinin yer aldığı Makine İkmal yerleşkesinde hummalı bir çalışma yapılıyor.

 

 

       Bu kapsamda vatandaşların hizmetinde kullanılan belediyeye ait 127 iş makinesi, 167 kamyon, 102 otobüs 38 itfaiye aracı, 21 cenaze aracı, 19 binek aracı, 2 motosiklet ve 2 ambulans olmak üzere toplam 478 aracın tamamının tamir, bakım ve onarım işleri burada yapıldı.

 

       Ayrıca kış ayları öncesinde karla mücadelede kullanılan iş makineleri ile kamyonların bakım onarımları yapılırken, Kitap fuarı başta olmak üzere yapılan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de bu araçlarla destek sağlandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2019, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29