Büyükşehir, 17 araçlık dezenfekte filosu ile çalışma yaptı

Van Büyükşehir Belediyesi koronavirüs önlemleri kapsamında şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda 17 araçlık dezenfekte filosuyla çalışma yaptı.

Büyükşehir, 17 araçlık dezenfekte filosu ile çalışma yaptı

Dünyaya hızla yayılan koronavirüs tehdidinin ortadan kaldırmak için önlemlerini artıran Van Büyükşehir Belediyesi, dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in talimatları doğrultusunda 17 araçlık dezenfeksiyon filosu kuruldu. Daha önce ibadethanelerden okullara, parklardan toplu taşıma araçlarına kadar dezenfekte işinde görev alan ekipler, son günlerde cadde ve sokakların virüslerden arındırılması için çaba sarf ediyor.

Vali Mehmet Emin Bilmez’in de takip ettiği çalışmalar kapsamında Cumhuriyet Caddesi Beşyol Meydanından çıkan 5 Mist Blower, 7 PLV’li ULV, 5 Akülü Atomizör il Pulverizatör araç 100 personel  Kazım Karabekir, Milli Egemenlik, Sıhke, İskele, İkinisan, Zübeyde Hanım Caddelerini sağlı sollu gezerek dezenfekte etti. İşyeri sahipleri ve vatandaşlarda yapılan çalışmayı takdir ederek Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.

Koronavirüs tehdidine karşı ilk günden bu yana çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, virüsün yayılımını engellemek için vatandaşları evde kalmaları konusunda uyardı.

Bilmez, “Koronavirüs salgını başladıktan sonra daha çok toplumun kullandığı mekanları dezenfekte ediyorduk. Bugün artık Büyükşehir Belediyemiz oluşturduğu 17 araçlık filosuyla hem caddelerimizin zemin kısmını hem de üst bölgelerini ilaçlıyor. Ekiplerimiz 7/24 esasına göre çalışıyor. İlçe belediyelerimizle de koordineli olarak çalışıp bu hastalığı Van halkının en az hissedeceği şekilde geçirmesini hedefliyoruz. Aynı zamanda Sağlık İl Müdürlüğümüzde kentimizin girişlerinde kente gelen insanların ateşini ölçüp şüpheli gördükleri insanları hastanelerimize sevk ediyor. Bu şekilde Van’a gelen her yolcu taramadan geçmiş oluyor. Bizim buradaki amacımızda dışardaki virüsleri yok edip halkımızı korumaktır. Vatandaşlarımızdan da isteğimiz talimatlara uyup evden çıkmamaları yönündedir. Evde kalan yaşlılarımız içinde bütün belediyelerimiz ve kaymakamlıklarımız seferber oldular. Vefa gruplarımız onların taleplerini karşılamaktadır. Maaşları evlerinde ödenmektedir. Tüm vatandaşlarımızın da herhangi bir panik yapmasına gerek yok. Sadece 112, 155 ve 156’dan bize ulaşmaları yeterlidir. Ben bu ilaçlamalarda görev alan tüm arkadaşlarıma kutluyorum” dedi.

Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2020, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29