Büyükbaş hayvanların bulunduğu alanlarda ilaçlama çalışması…

Büyükşehir Belediyesi, Edremit İlçesi’nde büyükbaş hayvanların bulunduğu alanlarda bulaşıcı hastalıklara karşı ilaçlama ve bilgilendirme çalışması yaptı.

Büyükbaş hayvanların bulunduğu alanlarda ilaçlama çalışması…

    Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, Edremit İlçesi Dilkaya, Köşk, Enginsu, Andaç, Çiçekli, Eminpaşa mahallelerinde Lumpy Skın Disease (Sığırların nodüler ekzantemi) hastalığına karşı ilaçlama çalışması başlattı. Mahallelerde bulunan ahırlar ve hayvanların yaşam alanları ekipler tarafından tek tek ilaçlanırken, hayvan sahipleri ise hastalığa karşı bilgilendirildi. İlaçlama çalışmaları veteriner hekimler tarafından belirlenen takvimler doğrultusunda 10 gün boyunca sürecek.
Hastalığın hayvanlara sokucu sinekler ve keneler tarafından bulaştırıldığını belirten Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Hayvan Sağlığı ve Koruma Şube Müdürü Mahmut Erçili, “Edremit İlçesinde yapılan LSD hastalığının önlenmesine yönelik ihbarlar sonucunda ilaçlama çalışmalarına başlandı. Çalışmalarımız şu anda 6 mahalle, 2 mezrada 10 gün boyunca sürecek. Yine bununla birlikte hayvan sahiplerine de hastalık hakkında veteriner hekimler tarafından bilgi veriliyor” dedi.

 

         ‘İNSANLARA BULAŞMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’
         Söz konusu hastalığın Türkiye’de ilk olarak 2013 yılında Maraş ilinde tespit edildiğini de söyleyen Erçili, “Bu virüsün insanlara bulaşması söz konusu değildir. Virüs hayvanlarda ölüme sebebiyet verirken hayvan sahiplerine de maddi anlamda ciddi zararlar ermektedir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanındayız. Çiftçimizin maddi kayıplar yaşamaması için bu ve bunun gibi hastalıklarla mücadele için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2019, 18:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER