Birlik Vakfı Van Şubesi'nde yeni yönetim…

Birlik Vakfı Van Şubesi’nin Mevcut Başkanı Rasim Aslan, görevini Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin’e devretti.

Birlik Vakfı Van Şubesi'nde yeni yönetim…

            Birlik Vakfı, Van’ da 2014 tarihinde, Birlik Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Mehmet Alacalı, Cumhurbaşkanı danışmanı Bahaeddin Cebeci, Dönemin Van valisi Aydın Nezih Doğan, çok sayıda bürokrat, siyasetçi, STK temsilcisi ve kanat önderleri ile vatandaşların katılım sağladığı, meclis başkanı İsmail Kahraman’ın telefonla katılım sağladığı bir tören ile hizmete açılmıştı.

 


            O tarihten bugüne kadar Birlik Vakfı Van Şube Başkanlığını yürüten ve çok sayıda konferans, seminer, söyleşi ve çeşitli etkinliklere imza atan, Rasim Aslan, genel merkez tarafından yüksek istişare heyetine atanarak Birlik Vakfı Van Şube Başkanlığını Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin’e devretti.

 


             Başkan Aslan, görevi süresince tüm kulüp ve komisyonları ile birlikte toplumun her kesimine ulaşmaya çalıştığını, özellikle eğitimdeki dezavantajlı okul ve öğrencilere bire bir destek verdiklerini söyleyerek, gençlerin tüm aktivitelerinde yanlarında olduklarını ve desteklediklerini dile getirdi.

 


            Aslan, bu süreçte desteklerini esirgemeyen, Milletvekilleri, Vali, Kaymakam, Kurum Amirleri ve iş adamlarına teşekkürlerini sunduğunu, vakıfların hizmette bayrak yarışı ilkesiyle çalışması itibari ile de bu hizmet bayrağını Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin’e ve Yönetim Kuruluna teslim ettiğini, her zaman yanlarında durmaktan da onur duyacaklarını beyan etti.

 


          Rasim Aslan’ın konuşmasından sonra söz alan Prof. Dr. İsmail Hakkı Ekin, vakıfların tarih boyunca Müslüman toplumlard sosyal yapıyı sağlamlaştırmada, sosyal denge ve adaleti korumada etkin bir rol üstlenmesi itibariyle toplumun önemli değerleri olduğunu belirtti.

 


          Ekin, Birlik Vakfının temel gayesinin de insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü ilmi seviyesi yüksek, çağdaş, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak olduğunu, bu kapsamda yapılan hizmetlerin de en nihayetinde toplumumuza ulaştığını ifade etti.

 


             Prof.  Dr. Ekin, gençliğe de geçmişte olduğu gibi çeşitli platformlarda her zaman destek olacaklarını, Vakıf bünyesinde yer alan on sekiz komisyon ve kulübün Vakfın misyonu çerçevesinde çok daha aktif faaliyet göstereceğini, toplumun sorunlarına gönülden eğilerek Mevlana felsefesi ve Yunus Emre bakış açısı ile sevgi ve birliğin tesisi için ellerinden geleni yapacaklarını” dile getirdi.

 


             Yeni yönetimde Prof. Dr. Ekin’in yanı sıra, Başkan Yardımcısı olarak Yüksek Mühendis Tufan Tunç, yönetim kurulu üyeleri olarak ise Dr. Öğr. Üyesi Kemal Sarğın, Dr. Ramazan Şeker, Eğitimci Orhan Güleşçe, Av. Mehmet Serhat Yeltekin ve Ziya Özalper yer alıyor

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2019, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER