Bilişimciler Derneği'nden, Van'da siber güvenlik kampı…

Geçtiğimiz yıl Van'da kurulan Bilişimciler Derneği, DAKA desteğiyle, 03-08 Eylül tarihleri arasında Van'da Siber Güvenlik (Etik Hacker) Kampı düzenliyor. Gazetemizi ziyaret eden dernek yöneticileri kampla ilgili bilgi aktardı.

Bilişimciler Derneği'nden, Van'da siber güvenlik kampı…

          Van'da bulunan Bilişimciler Derneği yetkilileri, 27 Haziran'da proje çalışmalarına başlanan Siber Güvenlik (Etik Hacker) Kampı ile ilgili bilgi sunmak amacıyla gazetemizi ziyaret etti.

 


           Derneğin Tanıtım ve Medya Sorumlusu Sefa Kaya, Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş'a, söz konusu kampla ilgili bilgiler vererek, 16 Temmuz'da kamp için ön başvuruların alındığını, başvuru yapanların yarısından fazlasının şehir dışından olduğunu belirtti.

 


          Şuana kadar 595 kişinin başvurduğunu anlatan Sefa Kaya, "Başvuranların yarısından fazlası il dışı. Çoğunlukla başvuranlar Fırat Üniversitesi (Elazığ) öğrencileri ve Harran Üniversitesi (Şanlıurfa) öğrencileri. 16 Ağustos'a kadar başvurularımız devam edecektir. Tabi başvuran herkesi eğitime almamız söz konusu değildir. Kontenjanımızı Van'ın plakasına endekslemeyi düşünüyoruz. Başvuranları öncelikle ön eleme sistemine tabi tutuyoruz. Ön elemeden geçen adaylar da sınava katılmaya hak kazanıyor. 17 Ağustos'ta web üzerinden bir online sınav yapacağız. Sınav sonunda en iyilerini seçip eğitime katılmalarını sağlayacağız.  Bu tür eğitimlerde normalde en fazla 20 kişiyle yapılır ve maliyeti oldukça fazladır" ifadelerini kullandı.

 


           Söz konusu eğitimimizi DAKA desteğiyle yaptıklarını belirten Kaya, "Dolayısıyla ücretsiz bir eğitimdir. Aynı anda 65-100 arası kişiye eğitim vermemiz bir rekordur. Dünyada benzeri yoktur. Bu ilki Van'da yapmamızın sebepleri arasında kültür dayanışması da var. Farklı illerden Van'a bu eğitim vesilesiyle gelecek olan öğrenci kardeşlerimiz belki de ileride Van'a yatırım yapmak isteyeceklerdir.

 


         Eğitimimiz 03-08 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır. Eğitimimiz CEH ve OSCP sertifikalarına sahip Hakan Eryavuz ve Mehmet Caner Köroğlu tarafından verilecektir" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2018, 08:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29