Berge'den, o esnaflara hapis cezası uyarısı…

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, açıkta tütün satışı yapan esnafı hapis cezasına karşı uyardı.

Berge'den, o esnaflara hapis cezası uyarısı…

    Sigara kâğıtlarına tütün doldurarak veya içi tütün doldurulmuş makaronları poşetlenip satılmasına, 26 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yasak getirildi.

 

    “Kanun 1 Temmuz’da yürürlüğe girdi”

    5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılarak uygulamanın 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğini hatırlatan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, “Ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere yönelik cezai uygulama yürürlüğe girdi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik cezai uygulama ise 1 Temmuz 2021'de yürürlüğe girecek.” dedi.

 

   3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası var

    Yasa gereği bu türde satış yapanların 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacağını belirten başkan Berge, “Van’da sokak aralarında açıkta tütün satışı yapan esnafımızı, bu cezaya maruz kalmaması için uyarıyoruz. Zaten zor durumda olan esnafımızın bir de hapis cezası ile mağdur olmasını istemiyoruz.” dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

 

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29