Başkan Akman'dan 'Ramazan Ayı' mesajı

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Müslümanların özlemle beklediği Ramazan-ı Şerif'in insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesine büyük katkı sağladığını söyledi.

Başkan Akman'dan 'Ramazan Ayı' mesajı

  Ramazan ayı münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımlayan Başkan Akman; heyecanla bekledikleri rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan ayının, geçmiş yıllarda alışık oldukları kalabalık sofralarda hep birlikte iftar açma alışkanlığını, 2 Ramazan’dır yaşanan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle yerini daha sade ve kalabalık olmayan sofralarda açmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

  Vatandaşları, koronavirüs ile mücadele kapsamında Ramazan ayında ev ziyaretleri yapmamaları konusunda da uyaran Başkan Akman, geçmişten gelen eş, dost akraba ve komşularla yapılan o kalabalık iftar sofra alışkanlığını kendileri ve akrabalarının sağlığı için bırakmaları gerektiğini dile getirdi. Başkan Akman, “Geçen yıl olduğu gibi bu yılda halen tüm dünyayı tehdit eden ve Türkiye'yi de etkisi altına alan koronavirüs salgınının gölgesinde idrak edeceğiz. Ramazan ayını anlamlı ve unutulmaz kılan camilerde mukabele dinlemek ve toplu olarak Teravih Namazını kılma gibi birbirinden eşsiz güzelliklerden bu yıl da mahrum kalacağız. Ancak buruk karşıladığımız hissiyatına kapılmamamız gerekir” dedi. 

  Bu süreçte vatandaşların alınan tedbirlere uymaları yürütülen koronavirüs ile mücadelelerine güç katacağını vurgulayan Başkan Akman, “Bu süreçte maske, mesafe ve hijyen kurallarına sıkı bir şekilde uyarak Ramazan ayını ailemiz ile birlikte geçireceğimiz güzel vakitler ile telafi edelim. Ramazan ayı, kurtuluş ayıdır ve en kısa zamanda salgından kurtulmayı diliyorum. Her yıl Ramazan ayında daha da arttırdığımız dayanışmamız ve paylaşmamız bu yıl sağlık alanında olsun ki; sevdiklerimize ve özlediğimiz güzel günlerimize geri dönebilelim. İnsanlık olarak mücadelesini verdiğimiz coronavirüs salgının bir an önce sona ermesini diliyor, Ramazan ayının tüm Tuşbalı hemşehrilerime ve İslam alemine huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER