Başkan Akman'dan, 2 Nisan mesajı…

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Akman'dan, 2 Nisan mesajı…

   Başkan Akman, binlerce yıllık tarihiyle sayısız medeniyete ev sahipliği yapan, doğal güzelliklerin ve güneşin şehri Van’ın, yaklaşık bir asır önce 2 Nisan 1918’de düşman işgalinden kurtarılmasının yıldönümünün gururunu yaşadıklarını söyledi. O gün ülkenin dört bir yanında olduğu gibi Van’ın da Ermeni çeteleri ve işbirlikçileri tarafından işgal edildiğini hatırlatan Başkan Akman, “Dönemin tüm olumsuz şartlarına rağmen aziz milletimiz, saygıdeğer ecdadımız, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla eşine az rastlanır bir kahramanlık sergileyerek, ilimizi düşman işgalinden kurtarmış ve özgürlüğüne kavuşturmuştur” dedi.

   Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsü (Covid-19) nedeniyle kutlama etkinliklerinin sadece çelenk koyma törenlerinden ibaret olacağını geniş katılımlı bir kutlama törenin yapılmayacağının da altını çizen Başkan Akman, “Hükümetimizin Koronavirüsü (Covid-19) ile mücadele kapsamında aldığı karar doğrultusunda kutlama törenleri olmayacak. Bu bayram vesilesiyle, hepimizin biraz daha fazla dayanışmaya, birlik ve beraberliğe davet ediyorum. Yetkililerin verdiği talimatlara uyarak mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayarak bu süreci en iyi şekilde atlatacağımıza olan inancımı belirtmek isterim. Yeter ki dayanışma duygularımızı koparmayalım yeter ki cesaretimizi yitirmeyelim” ifadelerini kullandı.

    Serhat şehrimiz Van’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102.yıl dönümünü kutlamanın idraki içinde olduklarını da dile getiren Başkan Akman, “Tarihini ve geçmişini iyi bilmeden geleceği inşa etmek mümkün değildir. Bizlere düşen görev ise tarihiyle, muhteşem doğasıyla, çok önemli doğal ve kültürel zenginliklere sahip Serhat şehrimiz Van’ın gelişmesi ve kalkınması için var gücümüzle çalışmaktır. Hepimizin ortak değeri, Van olmalıdır. Bu vesile ile ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın aziz topraklarını canları pahasına savunan ve milletimizin küllerinden yeniden doğmasını sağlayan tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2020, 11:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER