Başkan Akman, Çevre Haftası etkinliklerine katıldı

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ ve ‘Çevre Haftası’ etkinlikleri kapsamında belediye personeli ve mahallelilerle birlikte çöp topladı.

Başkan Akman, Çevre Haftası etkinliklerine katıldı

TUŞBA’DA EL ELE GÖNÜL GÖNÜLE ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına hayata geçirdiği projelerle adında sıkça bahsettiren Tuşba Belediyesi, ‘5 Haziran Dünya Çevre Günü’ ve ‘Çevre Haftası’ nedeniyle ‘Temiz Çevre ve Temiz Tuşba’ sloganıyla temizlik etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında belediye meclis üyeleri, personeli, mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri ile İstasyon Mahallesi’nde çevre temizliği yapan Belediye Başkanı Salih Akman, ‘Hep beraber temiz ve yaşanabilir bir çevre, temiz ve yaşanabilir bir doğa ve temiz bir Tuşba için el ele gönül gönüle’ diyerek kaldırım, park ve refüjlerde çöp toplandı.

‘GELECEK NESİLLERE TEMİZ BİR ÇEVRE BIRAKMAK ZORUNDAYIZ’

Gerek hızla artan sanayileşme ve gerekse artan nüfus yoğunluluğunun çevre sorununu da beraberinde getirdiğini belirten Başkan Akman, bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirliliği, insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştığının altını çizdi. Başkan Akman, “Yani insanoğlu olarak kirlettiğimiz çevre yine en çok zararı bizlere vermektedir. ‘En güzel temizlik kirletmemektir’ Ama eğer bunu başaramıyorsak, o zaman bu gün yaptığımız gibi belediye ve mahalle sakinleri el birliği ile kirlettiğimiz çevreyi temizleyerek gelecek nesillere yaşanır bir mahalle bırakmalıyız” dedi

12 BİN ÖĞRENCİYE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Tuşba Belediyesi olarak doğal kaynakları korumak, çevre bilincini geliştirmek ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla hayati önem arz eden birçok proje hayata geçirdiklerinin de altını çizen Başkan Akman, “Okullarımızda 12 bin öğrencimize geri dönüşüm ve çevre eğitimi verdik. Ekiplerimiz, ilçe genelinde günlük ortalama 170 ton çöp topluyor. Bir yılda değerlendirilebilir atıklardan 10 bin ton ambalaj atığı toplayarak ekonomiye kazandırdık. 2 ton atık pil, 20 ton bitkisel atık yağın yanı sıra 20 bin adet ömrünü tamamlamış lastiği belediyemiz tarafından geri dönüşüme göndererek ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Belediye olarak birçok alanda çevre bilincini oluşturmak için yaptığımız çalışmalarımız devam etmektedir” şeklinde konuştu.

Belediye ile mahalle sakinlerinin işbirliği ile yapılan çevre temizliğinde toplanan çöpler, yerinde ayrıştırarak ayrı poşetlerle geri gönderme merkezine götürüldü.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2020, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29