Başkale'deki öğrenciler Antalya'yı gezdi

Başkale İlçesi’nde üniversiteye hazırlanan 250 öğrenci, Başkale Belediyesi’nin katkılarıyla Antalya’yı gezdi. Öğrenciler gezi kapsamında Antalya’daki üniversiteleri de yerinde gördü.

Başkale'deki öğrenciler Antalya'yı gezdi

   Başkale Belediyesi tarafından organize edilen Yeni Filizler Yeşeriyor Projesi kapsamında Antalya’da tarihi yerler ve Akdeniz Üniversitesi gezileri yapıldı.

   Başkale’de lise son sınıflarda eğitim gören ve üniversiteye hazırlanan 250 öğrenci, 3 grup halinde uçakla Antalya’ya götürüldü.

   Üniversiteleri yerinde görmek ve daha iyi hazırlanmak için Antalya Akdeniz Üniversite’sine Bağlı Eğitim, Sağlık, Hukuk, Mühendislik Fakültelerini gezen Başkaleli öğrenciler, burada üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

   Üniversite gezisinin ardından, Antalya Müzesi, Düden Şelalesi, Kaleiçi Yat Limanı, Atatürk evi Kara oğlan Parkı ile Deniz turu yapıldı. Gezinin ardında vizyondaki son sinema filmini izleyen öğrenciler, mutluluklarını dile getirdi.

   İlk defa şehir dışına çıktığını belirten Cengiz Karadağ isimli öğrenci, üniversite gezisinin çok yararlı olduğunu ve  kendilerine bundan sonra büyük katkı sağlayacağını belirtti.

   Karadağ, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak’a da teşekkür etti.

    Öğrencilerden Medine Sarıhan ise ilk defa Başkale dışına çıktıklarını belirterek Antalya’nın çok güzel olduğunu söyledi.

   Sarıhan, Antalya’da tarihi yerleri gezdiklerini, Antalya’nın hep ismini duyduklarını bu defa ise söz konusu şehri gezerek tanıdıklarını söyleyerek, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak’a teşekkür etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2018, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER