Bakan Yardımcısı Dursun'dan, Gürpınar'a ziyaret…

Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Van'a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, Gürpınar İlçesine ziyarette bulundu.

Bakan Yardımcısı Dursun'dan, Gürpınar'a ziyaret…

          Ziyaret kapsamında ilk olarak Hoşap Kalesini ziyaret eden Bakan Yardımcısı Dursun, burada Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış tarafından sunulan projeyi yerinde inceledi.

Göreve geldikleri günden bu yana Hoşap projesini çok önemsediklerini belirten Başkan Tanış, “Tarihi Hoşap kalesinin dokusunu bozmadan, oradaki yerleşim yerlerinin daha sağlıklı bir düzene girmesini ve yeşillendirme alanları ile Güzelsu Mahallemizin çehresini baştan sona değiştirecek projemizi Sayın Bakanımıza sunduk. Yaklaşık 3 aydır Belediyemiz İmar Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Röleve Anıtlar Müdürlüğüyle birlikte çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalar neticesinde Hoşap Kalesinin hem çevredeki kötü görünümden arındırılarak turizm potansiyelinin ortaya çıkartılması hem de çevredeki yerleşim birimlerinin daha sağlıklı bir ortama kavuşmasını sağlayacağız. Bu kapsamda 3 ayrı proje çalışmamız oldu. Sayın Bakanımız gayet olumlu baktı. Tabi orası birinci derece sit alanı olduğu için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Kültür Bakanlığımız koordinasyonunda projemizi geliştirerek Güzelsu’da bambaşka bir şehir inşa edeceğiz.” diye konuştu.

 

 

          Projenin hayat bulmasıyla ilçenin turizm potansiyelini artıracağını kaydeden Başkan Tanış, “Her şey ilçemizini hak ettiği seviyeye getirip hem ekonomik hem de kültürel anlamda gelişimini sağlamaktır. Projemiz gayet başarılı bir şekilde hazırladık. Hoşap’ın kaderini değiştirerek bu proje ile tarihi ve kültürüyle iç içe olan bir mekanı ortaya çıkaracağız. Güzelsu, yapacağımız çevre düzenlemesi ve yeşillendirme alanlarıyla herkesin gönül rahatlığıyla gelip göreceği bir mahallemiz olacak" dedi.

 

 

         Hoşap çayının kenarında bir müddet vakit geçiren Bakan Yardımcısı Dursun ve beraberindekiler daha sonra Çavuştepe Kalesinde incelemelerde bulundu. Urartu Medeniyetinin izlerini taşıyan kaleyi gezen Bakan Yardımcısı Dursun, devam eden kazı çalışmalarıyla ilgi yetkililerden bilgi aldı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2019, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29