Bakan Koca'dan önemli açıklamalar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kameraların karşısına çıktı ve ülkedeki son durum ile ilgili bilgi aktardı.

Bakan Koca'dan önemli açıklamalar...
Bakan Koca ''nın açıklamalarından başlıklar:

    Ağır hasta sayımızda ciddi artış var.

    Sağlık altyapımızı güçlü tutmamız yönünde asıl uyarısı olan hasta sayısıdır. Son haftalarda virüs yayılım gösterdi. Hasta sayımız yükseldi.

    Ekiplerimiz ve kentlerin sakinleri tırmanışın düşüşe geçebileceğini ispat etmiştir.

    Salgın alevlendiği zaman tüm dünyada birden alevleniyor. Virüsün bulaştığı insan sayısı dünyada 33 milyona yaklaşmıştır.

    Bilim Kurulumuzun bu aylarla ilgili uyarılarını sizlerle birçok kez paylaştık. Tedbirleri uygulanırsak, gripten de korunmuş oluruz. 

    Corona virüse karşı aldığımız tedbirleri ihmalsiz uygularsak, virüsün yol açtığı gripten de korunmuş oluruz. İki virüsle aynı anda mücadele etmek zorunda kalmayız. Sebebi grip olan bazı şikayetlerle siz Kovid19 olduğunu düşünebilirsiniz.

   

    GRİP UYARISI

   

    Grip halsizlik, baş ağrısı, kuru öksürüklerle ortaya çıkan mevsimsel hastalıktır. Aynı şikayetler Kovid19'da da ortaya çıkmaktadır. Asıl düşmanımız olan salgınla mücadele olan zaman azalacak. Karşımızda artık iki virüs var, elimizde ikisini de yenecek üç tedbir bulunuyor; temizlik, maske, mesafe.

    Virüs belki size güç yetiremeyebilir sizden bulaştığı kişinin hayatını ise altüst eder, onu bir tek nefese muhtaç bırakır. 1 milyon 100 bini aşkın sağlık çalışanımız bulunuyor. Bu gücü ayakta tutmak salgınla mücadelenin altın kurallarından biridir, omuzlarındaki yükü azaltın.

    Bu toplum sağlık çalışanına şiddet göstereni dışlar. Toplumun dışlaması hapis kadar büyük bir cezadır. Bizleri layıkıyla görevimizi yerine getirmeye çalıştığını bilin. Günlük test sayımız 110 binin üzerinde. Filyasyon ekiplerimiz 783 bin 500 kilometre karede virüsün izini sürüyor. Yeni takviyelerle 11 bin 897 kişiye ulaştı. Tedavinin isabeti yeni araştırmalarla belgeleniyor.

    Aşı ile ilgili haberler teselli değil gerçektir ama önümüzde daha birçok ay var.

   

    "TÜRKİYE'DE YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANIMIZ YÜZDE 68" 

    Bugüne kadar Türkiye olarak bir çözümsüzlükle karşı karşıya kalmadık. 6 ilimizde yeni aldığımız kararlarla mevcut imkanlarımızı takviye etmiş olmaktayız.

    Türkiye'de yoğun bakım doluluk oranımız yüzde 68. Filyasyon tüm Türkiye'de önemini korumaya devam edecek.

    Samsun Şehir Hastanesi'nin ihalesi yapıldı. Yakında inşaatı başlayacak"

   

    25 EYLÜL VERİLERİ

    Ülkemizde 25 Eylül koronavirüs verileri açıklandı.

   Son 24 saatte bin 665 yeni vaka meydana geldiği belirtildi. Toplamda ise vaka sayısı 273 bin 282''ye yükseldi. 73 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonucu toplam ölüm sayısı ise 7 bin 858'e yükseldi.

   Son gün bin 318 hasta sağlığına kavuştu.

   Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2020, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER