Bakan Kasapoğlu'ndan, Ak Parti İl Başkanlığı'na ziyaret...

Gençlik ve Spor Bakanlığının Van’a yapacağı yatırımların imza töreni için Van'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu AK Parti Van İl Başkanlığını ziyaret ederek, yapılacak yatırımlarla ilgili bilgileri partililerle paylaştı.

Bakan Kasapoğlu'ndan, Ak Parti İl Başkanlığı'na ziyaret...
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun gerçeklestirdiği ziyarete AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van Milletvekili MKYK üyesi Osman Nuri Gülaçar, Milletvekili Abdulahad Arvas,Milletvekili İrfan Kartal,İl ana kademe ve başkan yardımcıları, İlçe Başkanları, Kadın Kolları Başkanları , Gençlik Kolları Başkanları ve partililer katıldı.

   

    Büyük katılımın olduğu ziyarette konuşan AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu " Siyaseti tabandan öğrenen, okumuş, kabiliyetli ve liyakatli bir bilge gençlik yetiştirmeyi amaçladıklarına vurgu yaparak, Van'da her 100 kişiden 70 kişi 40 yaş altındadır. Her 100 kişiden 52 kişi ise 30 yaş altındadır. Bu verilerimize göre, gençlik hem dinamizmiyle hem de becerileri ile yaptığımız çalışmaların ve oluşumların içindedir" dedi.

    Türkmenoğlu, "Bizler teşkilâtlarımızı oluştururken gerek ana kademe, gerek Kadın Kolları gerekse Gençlik kollarında, genç kardeşlerimizi siyasete dahil edip, fikir üretme anlamında çalışma yapan bilgili bir gençlik yetiştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

   

    "İLİMİZDEKİ SİYASETİ GENÇLER YAPACAKLAR"

    Teşkilat yapılanmasında gençlerin önemine değinen Başkan Türkmenoğlu, "2020 yılında Genel merkezimizin araştırma geliştirme birimi ARGE tarafından başlatılan Siyaset Akademisinde rekor katılımla Türkiye 3.sü olduk. Siyaset Akademisi çalışmaları kapsamında başlattığımız eğitim çalışmaları için yapılan yüzlerce başvuru arasından seçilecek 100 arkadaşımızı siyaset kültürünün önemli aktörleri tarafından yetiştirilmek ve bilgilendirmek üzere Ankara’da kampa sokacağız. Siyaseti en üst seviyede öğrenmeleri için toplantılar düzenlenecektir. Çünkü bilgi sahibi olmadan fikir üretilemez. Gençlerimiz katılacakları bu toplantılarda hem bilgi sahibi olacaklar, hem yakın siyasi tarihimizi, hem medeniyet değerlerimizi hem de siyaset tarzımızı çok iyi öğrenip, geçmişten bugüne olan bitenlerle ilgili bilgi sahibi olup Van’a ve ülkemize katkı sunacaklar" dedi.

   

    "GENÇLERİMİZİN HEYECANI BİZLERE GÜÇ VERİYOR"

    Türkmenoğlu, sözlerine devamla, " Siyaset çalışmalarımız esnasında gençlerin heyecanı bizlere güç veriyor. Yürüyen mitingler içerisinde teşkilâtlarımıza en fazla desteği AK Gençliğimiz vermiştir. Özellikle çok özel noktalarda gençlik şölenleri düzenledik. Gençliğimiz yönelik çok güzel hayallerimiz ve hedeflerimiz var. Gençlerimizin pozitif enerjilerini sahaya yansıtarak daha güçlü hizmet alanları sağlayacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun bizatihi başlatmış olduğu gençlik merkezleri bunun için büyük önem taşıyor. Bu çalışmalar,yatırım kararları Vanlı gençlerimiz için ayrı bir öneme sahiptir. Mahallelerde gençleri bir araya getirme fırsatı doğacak. Van gençliği zamanını boşa heba etmeyecek. Zinde, güçlü ve çevik gençler bu kentin kalkınmasına, siyasetine etki edecek. Kahve köşelerinde vakit kaybeden değil, sporla vaktini değerlendiren, güçlü, dinamik bir gençlik oluşması için Gençlik ve Spor Bakanlığımızın tüm kurumlarıyla birlikte bizlere verdikleri bu desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.

   

    "GÜNEŞİN ŞEHRİ VAN’DA BULUNMAKTAN ÇOK MEMNUNUM"

    Bakan Kasapoğlu ise yaptığı konuşmasında "Güneşin ve tarihin kenti Van'a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Van'da bir gençlik hareketi başlatacaklarını "Van'ın değerli gençleri, sizler bu hareketin öncüsü olacaksınız. Gençlik merkezleri ve tesislerimizle ülkemizi, Van’ı yeniden inşa ve ihya sürecimizde, inşallah çok önemli bir aşamayı, hep birlikte daha yukarılara taşıyacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Bizler gençlerle beraber ve kardeş olduğumuz gerçeğini unutmadan, birlikte olduğumuz müddetçe Van’ın kalkınması ve gelişmesi için önümüzde hiçbir engel kalmayacak. İzler bu heyecanı devam ettirdikçe buna inanıyorum ki Van daha bir güzel ve daha gelişmiş olacaktır." diyerek, Van’a önemli yatırımlar yaptıklarını, birçok projeyi hayata geçirdiklerini bugüne kadar Van'da gençlik ve spor adına ne isteniyorsa yaptıklarını, bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

   

    "ÇALINMADIK KAPI GİRİLMEDİK EV BIRAKMAYACAĞIZ"

    Van'da bakanlık olarak aldıkları yatırım kararlarından sonra gençlik merkezi ve spor salonu bulunmayan ilçenin kalmayacağını söyleyen Kasapoğlu, şöyle devam etti: "Vanlılardan, gençlerimizden ve özellikle kadınlardan isteğim, buraları gece gündüz kullanmaları. Bu tesisler sizlerle güzel, sizlerle değerli. Birilerinin algı operasyonlarına, hilelerine, tuzaklarına rağmen bizim yürüyüşümüz güçlü bir şekilde devam edecek. Yeter ki beraberliğimizden, kardeşliğimizden, birliğimizden taviz vermeyelim. Biz bir inşa ve ihya hareketiyiz. Gönüller, yapacağız, çalınmadık kapı, girilmedik ev bırakmayacağız. İnşallah Van, 2023'te de, 2024'te de öncü şehir olarak gençleriyle, kadınlarıyla o güçlü sedasını tüm dünyaya haykıracak. Bu milletin iyi niyetini, temiz oylarını istismar edenlere haykıracak. Kanla, gözyaşıyla, yakarak, yıkarak bu milletin emeğini, alın terini, hakkını çalanlara karşı haykıracak."diye konuştu.

   

    Konuşmalardan sonra Parti binasında bulunan AK Kütüphaneyi ziyaret eden bakan Kasapoğlu, burada beraberinde getirdiği kitapları gençlere hediye etti.

    Kadın kolları Başkanı Havva Duran’ı ziyaret edip yeniden güven tazelemesinden duyduğu memnuniyeti belirten Kasapoğlu buradan Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan ve gençlik kolları teşkilatını ziyaret ederek hatıra fotoğrafları çektirdi.

    Hiç kimseyi kırmadan onlarca fotoğraf çektiren Bakan Kasapoğlu, il binasından ayrıldı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2021, 22:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER