B.Vanspor, TFF 2. Lig'de...

Temsilcimiz B.Vanspor, play-off final maçında Esenler Erokspor’u Batuhan’ın attığı gollerle 2-1 yenerek, adını TFF 2. Lig’e yazdırdı. Maçın ilk yarısı B.Vanspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlanırken, Erokspor maçın 76. Dakikasında skoru eşitledi. 87. Dakikada Batuhan penaltıdan attığı golle B.Vanspor 2-1 kazanmayı başardı ve 2. Lig’e yükseldi.

B.Vanspor, TFF 2. Lig'de...

             B.Vanspor ile Erokspor arasında Ankara Eryaman Stadı’nda oynanan ve büyük bir heyecana sahne olan maçta, kırmızı siyahlı takım adını 2. Lig’e yazdırmayı başardı.
Van’dan ve Van dışından binlerce taraftarın Ankara’ya akın ederek B.Vanspor’u desteklediği görülürken, tribünlerde kırmızı-siyahlı taraftarların şovu herkesi büyüledi.
TFF 3. Lig 2. Grup Play-off Final maçında B.Vanspor ile Esenler Erokspor saat 16.00’da Ankara Eryaman Stadı’nda karşı karşıya geldi.

 


         MAÇI SÜPER LİG HAKEMİ YÖNETTİ
Final maçını orta hakem olarak Arda Kardeşler yönetirken, yardımcılıklarını ise Kemal Elmas, Hüsnü Emre Çelimli yaptı. Maçın dördüncü hakemi ise Cihan Aydın oldu.
Günler öncesinden yürütülen kampanyalar sonucunda B.Vanspor’u desteklemek için Van ve diğer kentlerden binlerce taraftar stada akın etti.
Birçok taraftarın sosyal medyada canlı yayınlar ve görüntülerle coşkuyu paylaştığı görülürken, kırmızı-siyahlı taraftarların tribünlerdeki şovu tüm futbolcuları büyüledi.
Van’da taraftarlar kendi özel araçları, otobüsler ve hava yolu ile Ankara’ya giderken, Başkent’te yakın illerden birçok kişi de kara yolu ile stada gitti.
Maç öncesi B.Vanspor’lu futbolcular tribünlere giderek, coşkuya ortak oldu.

 

 
         İKİ TAKIMIN İLK ONBİRLERİ…
Esenler Erokspor Hikmet Sevim teknik sorumluluğunda sahaya; Mehmet Doğan, Muharrem Öner, Sinan Morgil, Efe Can Çölbekler, Berat Satılmış, Alper Karaman, Şahin Fıstıkcı, Erhan Karayer, Sefa Durmuş, Rahmi Muhammet Akyazı ve Melih Kabasakal ilk onbiri ile çıktı.
B.Vanspor ise Hasan Erkin Şimşir teknik sorumluluğunda sahaya; Salih Şenbaş, Soner Birinci, Batuhan Er, Emrah Tacir, Serdar Cansu, Samet Cantürk, Oktay Aydın, Güney Tutcuoğlu, Barış Gök, Barış Sağır ve Yakup Demir ilk onbiri ile çıktı.
TRT Spor ve TRT Kurdi’den canlı yayınlanan maça, B.Vanspor başladı.
Karşılaşmanın ilk atağı Erokspor’dan geldi. 3. Dakikada gelişen Erokspor atağında Sinan’ın pasında ceza alanı içinde Barış Sağır uzaklaştırdı.
9. dakikada B.Vanspor Güney ve Emrah’ın paslaşması ile atağa kalktı. Güney’in pası ile sağ kanattan Serdar Cansu atağı geliştirmek istedi, ama yerde kaldı. Kullanılan serbest vuruşta top auta gitti.
11. dakikada bu kez Oktay ile soldan gelişen atakta Batuhan ortaladı, Emrah kötü vurdu.

 


         B.VANSPOR GOLÜ ERKEN BULDU
12. dakikada B.Vanspor Batuhan Er’in attığı golle öne geçti. Güney’in orta sahadan verdiği pasla savunmanın arkasına sarkan Batuhan, kalecinin üstünden topu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Taraftarlar golle birlikte büyük bir sevinç yaşadı.
17. dakikada Güney’in pası ile net bir gol şansı yakalayan B.Vanspor’lu Serdar Cansu, istediği gibi vuramadı ve top auta çıktı.
20. dakikada gelişen Erokspor atağında Sefa istediği gibi vuramadı.
23. dakikada B.Vanspor ilk golün benzeri bir atak geliştirdi. Batuhan yine savunma arkasına sarktı, ama bu kez yerde kaldı. Hakem devam dedi.
27. dakikada Erokspor atağında, Erhan’ın pasında Muharrem ceza alanı dışında şutunu çekti, ancak top auta gitti.
30. dakikada Erokspor en net atağı sonuçsuz kaldı. Sefa’nın pası ile ceza alanı dışında topla buluşan Melih sert vurdu, ancak kaleci Salih gole izin vermedi.
Bu dakikalarda B.Vanspor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir sık sık kendine ayrılan bölümün dışına çıkarak oyuncularına talimat verdi.

 


        37. dakikada kırmızı siyahlı takım Güney ile net bir gol kaçırdı. Serdar Cansu’nun sağdan ortaladığı top penaltı noktasına yakın bir yerde Güney’in ayakları altından geçti ve net bir gol kaçtı.
38. dakikada B.Vanspor’da Serdar rakibine yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü.
39. dakikada Erokspor’da Muharrem sarı kart gördü.
41. dakikada B.Vanspor Güney ile korner kullandı, ceza alanı içinde Samet kafa ile dokunda, ama istediği gibi vuramadı.
43. dakikada B.Vanspor bir ataktan daha yararlanamadı. Barış Gök soldan ortaladı, Emrah’tan önce rakip topu kornere yolladı. Kullanılan kornerde kafa vuruşu yapmak isteyen Yakup Demir kaleci ile çarpıştı, kısa sakatlığının ardından yeniden oyuna devam etti.
44. dakikada B.Vanspor kalecisi Salih net bir gole izin vermedi. Erokspor atağında Berat ortaladı, son anda savunma kornere yolladı. Kullanılan korner sonrası ceza alanı içinde Efe Can kafa ile topu ağlara yollamak istedi, ancak kaleci Salih yüzde yüzlük bir gol kurtardı.
Hakem maçın ilk yarısının bitimi için üç dakika gösterdi.
Başka pozisyon olmadı ve B.Vanspor soyunma odasına 1-0 önde gitti.

 


         İKİNCİ YARIDA İKİ GOL
İkinci yarıya Erokspor başladı.
47. dakikada Esenler Erokspor net bir gol kaçırdı. Berat’ın pası ile ceza alanı içinde topla buluşan Halil kaleci Salih ile karşı karşıya kaldı, Yakup son anda müdahale etti, top Sefa’nın önünde kaldı, bu oyuncunun vuruşunda top üstten auta gitti. Maçın başından beri Erokspor’un bulduğu en önemli pozisyon bu pozisyondu.
48. dakikada bu kez B.Vanspor atağa kalktı, Serdar Cansu sağ kanattan rakiplerini çalımladı, ama kendini yerde buldu. Kazanılan serbest vuruşu Emrah kullandı, ama top kalecide kaldı.
Bu dakikalarda B.Vanspor taraftarları desteğini artırdı.
57. dakikada B.Vanspor savunmasında Samet kaleciye geri pas verdi, top kısa düştü, ama Salih son anda topu uzaklaştırdı.
60. dakikada Erokspor net bir gol kaçırdı. Kullanılan köşe vuruşunda kaleci Salih boşa çıktı, Muharrem kafa ile dokundu, top az farkla auta gitti.

 


       62. dakikada Emrah Tacir kısa bir sakatlık yaşadı.
64. dakikada Erokspor net bir gol daha kaçırdı. Sinan’ın sol kanattan ortaladığı topu Halil kafa ile ağlara yollamak istedi, çok az bir farkla top auta gitti. B.Vanspor taraftarları bu pozisyonda adeta nefeslerini tuttu.
65. dakikada kırmızı siyahlı tribünlerde plaka şov başladı.
67. dakikada Güney ve Halil’in tartışması sonucu iki oyuncu da sarı kart gördü.
70. dakikada B.Vanspor’da Emrah Tacir sakatlandığı için yerini Emre Toptan’a bıraktı.
73. dakikada Esenler Erokspor atağında Sinan ortaladı, penaltı noktasında oluşan karambolde, Yakup Demir son anda topu uzaklaştırdı.
75. dakikada B.Vanspor’da Güney’in yerine Umut Koray Öz oyuna dahil olurken, Erokspor’da Sefa yerini Eray’a bıraktı.

 


        EROKSPOR SKORU EŞİTLEDİ
76. dakikada Erokspor golü buldu. Sinan’ın pasında ceza alanı içinde Efe Can dokundu skoru eşitledi: 1-1
84. dakikada B.Vanspor’da Barış Sağır uzaktan kaleyi yokladı, ancak top auta gitti.
86. dakikada B.Vanspor’da Oktay yerde kaldı. Serbest vuruşu Serdar Cansu kullandı, Yakup yükseldi kafa vuruşu yaptı, ancak kalecinin faulü ile yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi.
Bu pozisyonda Mehmet sarı kart gördü.

 

      BATUHAN BİR KEZ DAHA FİLELERİ HAVALANDIRDI
Penaltıyı kullanan Batuhan Er takımını 2-1 öne geçirdi. Bu golle taraftarlar büyük bir coşku yaşadı.Sakatlanan Yakup yerini Burçak’a bıraktı.
Hakem maçın bitimi için 7 dakika uzatma verdi.
Üçüncü uzatma dakikasında Batuhan yerde kaldı ve kısa bir sakatlık yaşadı.
7. uzatma dakikasında gelişen Erokspor atağında Berat’ın faulü ile Barış yerde kaldı. Berat topu ağlara yolladı, ama hakem gol öncesi faul düdüğünü çalmıştı.
Maçın ardından kupayı alan B.Vanspor'lu futbolcular, Başkan Servet Yenitürk, Başkan Yardımcısı Feyyaz Uçar ve yönetim, taraftarlar ile birlikte büyük sevinç yaşadı.
Öte yandan Van'da da birçok taraftar araçları ile şehir turu atarak, coşkuya ortak oldu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2019, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER