Atayurt Otağı'na yoğun ilgi

Van Gölü kıyısında Türk Kültürünü canlandıran Atayurt Mesire ve Dinlenme Tesisi büyük ilgi görüyor.

Atayurt Otağı'na yoğun ilgi

           Van’ın Muradiye ilçesinde geleneksel Türk kültürünü canlandıran Atayurt Mesire ve Dinlenme Tesisi büyük ilgi görüyor. Muradiye Kaymakamı Harun Yücel tarafından, ilçenin Van Gölü kıyısındaki Ünseli Mahallesi'nde hayata geçirilen Atayurt Projesi kapsamında oluşturulan otağlar misafirlerini ağırlıyor.

 


        VAN GÖLÜ KIYISINDA ORTA ASYA KÜLTÜRÜ
Van Gölü kıyısında 50 dönüm arazi üzerine Türk Devletlerini simgeleyen otağlar kuruldu.  Birer otel şeklinde hizmet veren otağların yanı sıra 8 otağ ile binicilik, okçuluk faaliyetleri de bulunuyor. Mesire alanında tarihteki 16 büyük Türk Devletinin bayrağı da bulunuyor. Kurulan 8 otağ, Kırgızıstan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni, ortadaki büyük otağ ise Türkiye'yi simgeliyor.

 


         KÜLTÜREL MOLA
Konaklamak için gelenler, yöresel kıyafetler giyerek fotoğraf çekiyor, yöresel yemekleri tadıyorlar. İsteyenler alanda at biniciliği, okçuluk, paintball gibi hizmetlerden de yararlanabiliyor.

 


         BİR GÜNDE 2 BİN ZİYARETÇİ
2018 yılında tesisin yapımına başladıklarını ifade eden işletme sahibi Kenan Aytaç, kurulduğu günden beri gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını ancak bunu yeterli bulmadıklarını söyledi.  Yaklaşık 3 ay önce faaliyete geçtiklerini aktaran Aytaç, “Bir günde 2 bin kişi ziyaret etti ortalama 500 kişi geliyor. Ancak bu bizim için yeterli değil. Bu çıtayı çok daha yükseklere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

 


        NEDEN MURADİYE?
Böyle bir işletmeyi neden Muradiye’de kurduklarını anlatan Aytaç, “Ülkemizin en güney ve en doğu uçlarından biri olarak büyükşehir olan Van, çok eski ve köklü bir tarihe sahiptir. Özellikle Van şehrinde Muradiye ilçesi çok daha özel bir yapıya sahip olduğu için turizm ve kültür konusunda da önemli bir yeri var. Bu nedenle Atayurt Muradiye işletmesi olarak ilçede turizm sektörü için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

 


       DİRİLİŞ ERTUĞRUL’UN KOSTÜMLERİ VAN’DAN
Atayurt Muradiye işletmesi olarak Muradiye turizm sektörü içerisinde gerçekleştirilecek çalışmalar konusunda birçok kültürel ürün ve eğitim gibi çalışmalara da imza attıklarını aktaran Aytaç, “Bu amaç ile gerçekleştirdiğimiz çalışmalar arasında öncelikle kültür ve el işi eğitimleri yer almakla birlikte, Kırgız Türkleri'nden gelen kültür ile birlikte  binicilik dersleri gibi eğitimler verilmektedir. TRT’de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizinin bazı kostümlerini burada ürettik” şeklinde konuştu.

 


           Verdikleri hizmetleri sıralayan Aytaç, “Hizmetler arasında binicilik okulu, okçuluk eğitimleri, Türk kültürü eğitimleri, geleneksel yemek hazırlıkları, yöresel yemek hazırlıkları ve kültürel hizmetler yer almaktadır. Van ilinde turizme katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu hizmetler sayesinde elde edilen el emeği ürünlerin tümü turistik kalite oluşturmaktadır. Geçmişten günümüze kadar ulaşan ve korunması gereken bu kültürlere sahip çıktığı için firmamız önemli bir yapı ile Avrupa Kültür Festivali gibi etkinliklerde dahi yer almıştır. Firmamız tarafından sunulan hizmetler ve gösterilen özveri sayesinde turizmin gelişmesi için çok daha önemli bir yapı sağlanmıştır. Yaşadığımız kentte değerlere sahip çıkma ve daha yüksek değerler oluşturma amacı ile verdiğimiz hizmetler ile kaliteye ve özgün olmaya çok yüksek önem gösteriyoruz” dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2019, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER