Alpaslan'dan Vanlı esnafa kredi erteleme müjdesi...

Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, Vanlı esnafların kooperatifleri aracılığıyla kullandığı ve daha önce 3 ay ertelenen kredilerin 3 ay daha ertelendiğini müjdeledi.

Alpaslan'dan Vanlı esnafa kredi erteleme müjdesi...
   Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, yaptığı açıklamada esnafların Temmuz ayı öncesinde kullandığı kredilerin 3 aylık taksitlerinin ertelendiğini bildirdi.
 
ESNAFLAR ERTELEME İÇİN BİZZAT BAŞVURUDA BULUNMALI 
   Başkan Alpaslan, kredi kullanan esnafların erteleme için bizzat müracaatta bulunması gerektiğini belirterek, başvuruların 30 Ağustos’a kadar devam edeceğini söyledi.
 
KREDİLER ÇEKİLEN KREDİ FAİZ ORANI İLE 3 AY ERTELENİYOR, BORÇLAR KALAN AYLARA YAYILACAK 
   Başkan Alpaslan, 30 Haziran 2020 tarihinden önce kullanılan kredilerin Temmuz, Ağustos, Eylül taksitleri çekilen kredi faiz oranı ile ertelendiğini belirterek, esnafın banka takibine düşmesi ve sicilinin bozulma riskinin ortadan kaldırıldığını ifade etti. Başkan Alpaslan, ertelenen borçların kalan aylara eşit taksitler halinde faiziyle birlikte yayılacağını ifade etti. 
 
 ÇALIŞAN SAYISININ AZALTILMAYACAĞINA DAİR TAAHHÜTNAME ALINACAK
   Başkan Alpaslan, bu karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkârlardan, erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacağını, çalışan sayısında eksilme tespit edilen esnaf ve sanatkârların erteleme kapsamından çıkarılacağını söyledi.
 
“KREDİLER İKİNCİ KEZ 3 AY DAHA ERTELENDİ”
   Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Alpaslan, “Esnaf ve sanatkârlarımızın pandemi döneminde iş yerlerinin kapanması ve sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte yazın beklentileri olan fuar ve yurt dışından gelecek olan turistler üzerinden hesap yapan işyerlerimizin tamamı ekonomik olarak zor durumdalar. Bunun yanı sıra ülke geleninde ve hatta dünyada bir takım önlemler alınırken, halkımızın da nefes alabilmesi için büyük kredilere ihtiyaç vardır. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Ticaret Başkanı Ruhsar Pekcan, TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’le yapılan görüşmeler neticesinde Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına denk gelen krediler 3 ay ertelenmişti. Yine pandemiden dolayı istenilen seviyede çalışma ortamı oluşmamasından dolayı, beklenen ticaretin olmamasından dolayı krediler ikinci kez 3 ay daha ertelendi. Daha önce Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına tekabül eden borçlar için hak sahiplerini çağırdık ve borçlarını yapılandırdık” dedi.
 
“MÜRACAAT ETMEYENLERİN BORÇLARI ERTELENMEYECEK”
   Borçlarını erteleme talebinde bulunan esnaflara kolaylık sağlandığını belirten Başkan Alpaslan, “Borçlarını ertelemek isteyen esnaflarımız Ağustos ayının sonuna kadar müracaat etmeleri gerekiyor. Müracaat etmeyenlerin borçları ertelenmeyecek. Esnafın müracaat etmesi halinde borçlar 3 ay daha ertelenecek. Otomatik erteleme yok. Borçlar kalan vadeye yayılacak ve taksit sayısı değişmeyecek. Yani esnafımız 6 ay içerisinde bu krediyi ödemeyecek ve 6 ay erteleme süreci bittikten sonra 6 ay ertelenen borçlar geri kalan aylara eşit bir şekilde faiziyle birlikte yayılacak” ifadelerini kullandı.
 
“100 MİLYONA YAKIN KREDİYİ VAN ESNAFINA VERMİŞ BULUNUYORUZ”
   Başkan Alpaslan, 2014 yılından bugüne kadar Van esnafına 84 milyon TL kredi imkânı sağladıklarını ve bunun geri dönüşüyle birlikte 100 Milyona tekabül ettiğini belirterek, “Bize bu olanağı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ticaret Başkanı Ruhsar Pekcan, TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’ün istişareleri sonucu esnafın istemleri doğrultusunda yapmış oldukları bu ertelemenin yanı sıra isteyen esnaflara da 150 bin TL’ye kadar kredi kolaylığı sağlandı. Bunun plasmanını getirip vermeye devam ediyoruz. Koşulları yerine getiren esnaf ve sanatkârlarımız bu krediden yararlanabiliyor. Kredide alt limitimiz yok, üst limitimiz de 150 TL’dir. 0.4,5 devletin sunmuş olduğu faiz imkânıyla kooperatifler aracılığıyla Halk Bank üzerinden tekrar kredi verilmesi koşulu sağlanıyor. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi olarak bizim 2014 yılından bugüne kadar vermiş olduğumuz kredi limiti 84 milyon TL’dir. Geri dönüşümleriyle birlikte 100 Milyona yakın bir krediyi Van esnafına vermiş bulunuyoruz. Sıkıntısı olan tüm esnaflarımızın her zaman yanındayız” şeklinde konuştu. 
 
BAŞKAN ALPASLAN’DAN TEŞEKKÜR

   Başkan Alpaslan, sağlanan imkânla esnafların banka takibine düşmesi ve sicilinin bozulma riskinin ortadan kaldırıldığını belirterek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere hükümetimize, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a ve TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül’e Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2020, 21:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29