Akdamar TV'de Vanspor konuşuldu

Van’ın internette yayın yapan televizyon kanalı olan Akdamar TV’de Vanspor’un son durumu konuşuldu. Salih Deniz’in sunduğu Spor Aktif programında kırmızı siyahlı ekibin son iki haftada aldığı mağlubiyet masaya yatırıldı.

Akdamar TV'de Vanspor konuşuldu

           Akdamar TV’de her Pazartesi günü saat 19.30’da yayınlanan ve Salih Deniz’in hazırlayıp sunduğu Spor Aktif programının konukları Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvanç, Grup Kara Kobralar Başkanı Ercan Dülger ve Gölkentliler Taraftar Grubu Başkanı Nevzat Aslan’dı.

 


            Vanspor’un iki hafta önce Van’a oynadığı Uşakspor karşısında aldığı 2-1’lik mağlubiyetin ardından, Ankara deplasmanında Ankara Demirspor’a 2-0 yenilmesinin konuşulduğu program yaklaşık iki saat sürdü.
8. Haftanın maç sonuçları ve puan durumunun ardından konuklara söz verildi.
Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvanç, alınan iki mağlubiyetin kendilerini üzdüğünü, ancak karalar bağlanmaması gerektiğini söyledi.

 


           Sekiz haftalık maç maratonunda gösterilen performansın kötü olmadığını belirten Kıvanç, “Beş galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet elde ettik. Bu performans kötü değil. Keşke son iki haftada puan veya puanlar alabilseydik. Ankara Demir maçı öncesi ben ‘İnşallah Uşak maçındaki oyunu sergilemeyiz’ diyordum. Korktuğumuz başımıza geldi, o maçta da sıkıntı oluştu ve nihayetinde 2-0 mağlup olduk. Fakat şunu söyleyeyim, Ankara Demir iyi takım. Oyunun kontrolü hep onlardaydı. Ama maçta henüz gol yokken, Batuhan ile net bir gol kaçırdık, bu da bizim şansızlığımızdı. Ama bekleyip görmemiz lazım. Takımı desteklemeliyiz” dedi.

 


          Ardından söz hakkı verilen Gölkentliler Derneği Başkanı Nevzat Aslan ise Vanspor’un mağlubiyetinin kendilerini üzdüğünü söyleyerek, “Ankara’daki maçta futbolcularda bir istek görmedim. Motivasyon eksikliği olduğunu gördüm. Hocanın takımı beraberlik için oynattığı gözlendi. Taraftarlarımız Ankara’ya kadar gelmiş, takımı desteklemiş. Kazanmak için sahaya çıksak iyi. Ama ben şunu söyleyeyim, biz yine hocamızın ve takımımızın arkasındayız. Sözlerimiz yanlış anlaşılmasın. Takım içinde oynama hevesi olmamasında, maddi sıkıntının payının olduğunu düşünüyorum. Bence para alamıyorlar ve ekonomik anlamda sıkıntı olduğu gözleniyor. Puan durumuma baksak da kötü durumda değiliz. Ankara Demir’e karşı şansımız yok. Geçmişte de benzer maçlarımız oldu. Her şeye rağmen bu takımın başarısı için desteklerimiz sürecek” ifadelerini kullandı.

 


         Grup Kara Kobralar Başkanı Ercan Dülger ise, Vanspor Teknik Direktörü Hasan Erkin Şimşir’in özellikle sosyal medyada eleştirilmesinin doğru olmadığını söyleyerek, “Bu teknik hocamız geçen sezon takımı bir üst lige çıkardı. Elinden geleni yapıyor. İki maç yenildik diye klavye kahramanlığı yapmanın anlamı yok. Biz hocamızın ve takımın arkasındayız. İnşallah bu kötü hava yok olacak. Futbolculara da sesleniyoruz. Kardeşliğinizi koruyun. Dayanışma içinde oynayın ve kazanın” diye konuştu.

 


       Konukların tümünün Vanspor Başkanı Servet Yenitürk’e destek sunduğu programa telefonla bağlanan Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir ise, “Son iki maçta büyük bir şansızlık olduğunu düşünüyoruz. Uşakspor maçında doksanıncı dakikada beklemediğimiz gol yedik. Yine Ankara’da ikinci golümüz son dakikalarda geldi. Ama inşallah gerekli çözümü bulacağız” dedi.

 


        Osman’ın Uşakspor maçındaki sakatlığının takımı olumsuz yönde etkilediğini söyleyen Şimşir, “Osman’ın sakatlığı bizi etkiledi. Şans bulamayan futbolculara bazen şans veriyoruz, ama onların bu şansı daha iyi kullanmasını arzuluyoruz. 10 günde üç maç oynadık. Yine kupa maçı da yaklaşıyoruz. İki deplasman maçımız var. Etimesgut ve Sakarya maçları deplasmanda oynanacak. Yine Sancaktepe ile kupa maçında karşılaşacağız. Bu tür mağlubiyetler bizleri demoralize etmesin istiyoruz. Taraftarlarımızın da sabırlı olmasını istiyoruz. Zaman zaman bizleri ‘İmparator’ olarak çağırıyorlar. Ama inanın biz onlara talip değiliz. Teşekkür ediyorum, ama takımı desteklesinler istiyoruz” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2019, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER