AK Parti Muradiye İlçe Başkanı Nesim Yavrutürk...

AK Parti Muradiye İlçe 7.Olağan Kongresi, düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Tek liste halinde gidilen kongrede M. Nesim Yavrutürk Muradiye İlçe Başkanı olarak seçildi.

AK Parti Muradiye İlçe Başkanı Nesim Yavrutürk...

    Muradiye İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirilen kongreye, Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van İl Koordinatörü Alaattin Parlak, Çaldıran ve Gürpınar Belediye Başkanları ile Akparti İlçe Başkanları katıldı.

   Divan Başkanlığına İl koordinatörü Alaattin Parlak seçildi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrede bir konuşma yapan Muradiye İlçe Başkan Adayı M. Nesim Yavrutürk, AK Parti'nin ülkeye ve Muradiye'ye yaptığı hizmetlerden bahsetti. Yavrutürk, deprem, çığ, İdlib, Zeytin dalı, Fırat kalkanı, Bahar Kalkanı ve tüm şehitler için  dua okudu. Ardından İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu bir konuşma yaparak birlik ve beraberliğe değindi. Üstlenilen sorumluluğun bilinci içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ve davanın, AK Parti'nin bölge, ülke ve İslam dünyası için önemine de değinen Türkmenoğlu, "Kongreler yenilenmenin, birlik ve beraberliğin artırılması amaçlıdır. Genel Başkanımız dünya mazlumlarının umudu olmuş, 57 İslam ülkesinde gönüllere girmiştir. Böyle bir liderin yanında olmaktan gurur duyuyoruz. Teşkilat olarak üzerimize çok ağır yük aldık. Hayallerimiz, beklentilerimiz ve hedeflerimiz var. Bu hedeflere ulaşmamız için çok daha fazla çalışacağız, halkımızın içerisinde ve yanında olacağız. Partimizdeki birlik ve beraberliği hiç kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz. Derdimiz millettir. Bu dertle dertlenmeye ve partimizi 2023 hedeflerine ulaştırmaya mecburiyetimiz var. Muradiye İlçe kongremizin ve  ilçe Başkanımızın Muradiyemize, Vanımıza, partimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

   Kongrede AK Parti Van Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar ve Abdulahat Arvas ta birer konuşma yaparak kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni ettiler.

    Tek liste halinde gidilen ve toplam 400 delegenin bulunduğu kongrede M. Nesim Yavrutürk, tüm delegelerin oylarını alarak Muradiye İlçe Başkanı seçildi. Kongre, İlçe Başkanı Yavrutürk'ün teşekkür konuşmasının ardından son buldu.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2020, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29