Ağar: Van için kavga değil, kaygılarımız var

İstanbul Van Kültür ve Dayanışma Vakfı (Van Vakfı) yönetim kurulu üyeleri Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı’nda bir araya geldi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’in de katıldığı kahvaltı programında konuşan Başkan Nizamettin Ağar, Van için kavgalarının değil, kaygılarının olduğunu söyledi.

Ağar: Van için kavga değil, kaygılarımız var

            İstanbul Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri’nin Van ziyareti sürüyor. Önceki gün Van’a gelen yönetim kurulu üyeleri, kentte çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.
Cumartesi günü ise Bak Hele Bak Kahvaltı Sarayı’nda Nizamettin Ağar başkanlığında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri; İlhan Kubilay, Suat Narin, Mehmet Tepe, Çetin Evren, Cevdet Ay, Suat Tunç, Bekir Bozkızıl, Sabahattin Dağdeviren, Erdal Ebinç, Mehmet Hanifi Kaya ve Muhittin Dilmaç burada Van’daki bazı dostları ile buluştu.
Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ve gazetecilerin de davet edildiği kahvaltı programında söz alan İstanbul Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Ağar, Van adına güzel çalışmalar yapmak için gayret gösterdiklerini anlattı.

 


        AĞAR: VAKFIMIZIN ÖNEMLİ PROJELERİ VAR
Göreve geldiklerinde geleneksel olarak kente gelerek bazı ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Ağar, “Sayın Valimizi ve bazı kurum amirleri ile STK temsilcilerini ziyaret ettik. Bugün de kahvaltıda bir araya geldik. Biz 1989’da kurulmuş bir vakıfız. Van Vakfı’nın yardımlaşma ve dayanışma konusunda bazı projeleri var. Tek vurgumuz birlik ve beraberlik” dedi.
Konuşmasında; Elazığ Depremi’nde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen Başkan Ağar, söz konusu depremin acısını iyi bildiklerini belirtti.

 


          Daha sonra söz alan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, dernek yönetiminin ilk ziyaretini Van’da gerçekleştirmesinin önemli olduğunu belirterek, İstanbul’da değişik üniversitelerde okuyan öğrencilere burs desteğinin olduğunu söyledi. Şevli, “İstanbul’da çok nitelikli öğrenciler var. Onlara destek sunulması önemlidir. Bu vakfın yeni mütevelli üyelere ihtiyacı var. Bazı üyeler hayatını kaybetti, onlara rahmet diliyoruz. Yeni üyeler şart. Yine bu vakfın daimi mütevelli üyeleri bulunuyor. Bunlardan biri Van Valisi, diğeri rektör, yine belediye başkanı ve ticaret ve sanayi odası başkanı daimi üye. Bu sayının yeniden 26 olmasını istiyoruz” dedi.
Rektör Şevli de Elazığ’daki depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

 


         “ORTAK PAYDAMIZ VAN OLMALIDIR”
Ardından söz alan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, son seçimde vakfın yeni yönetim kurulu üyeliğine seçilen isimleri kutladı.
Vali Bilmez, kentin en fazla ihtiyaç duyduğu olgunun, düşüncesi ne olursa olsun Van paydasında buluşulması olduğunu ifade ederek, “Bizim fiziki gelişmelerden ziyade, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Batı’dan gelecek işadamlarının burada yatırım yapması için gayret göstermeliyiz. Ama Vanlılar burada kalmazsa, başka şehirdeki insanları buraya yatırım için getirmek zor. Biz, İstanbul’daki siz değerli işadamlarını da sık sık burada görmeyi istiyoruz. Kentimizin ihtiyacı olan farklılıklara müsamaha gösterme anlayışın hakim olmasını arzuluyoruz. İnsanları ötekileştirmemek lazım. Geniş bir yelpaze olmalı, her görüşten insanı kucaklamalıyız. Van’da kim taş üstüne taş bırakıyorsa, bu şehre değer katıyorsa, biz onun yanındayız. Ama bu şehre zarar verenlerin de önünde durmalıyız. Düşünün bazı sendikal hareketlerden dolayı bazı tekstil firmaları kapandı. İşyerlerinin kapanmasına neden olanlara karşı tavrımızı göstermeliyiz. 135 kişiyi çalıştıran bir firma buradan gitti. Bu, sonuçta Van’a zarar verir” ifadelerini kullandı.

 


        “VANLILAR DEPREMİN ACISINI İYİ BİLİR”
Elazığ ve Malatya’daki depremlerle ilgili de açıklama yapan Vali Bilmez, “Deprem acısını bu şehir iyi bilir. Van’dan da AFAD ve Kızılay aracılığıyla yardımlar yolladık. Yardım taleplerinin sosyal medyada bireysel olarak yapıldığını görüyoruz. Bu doğru değildir. Yardım yapmak isteyen AFAD ve Kızılay aracılığıyla bu yardımları gerçekleştirebilir. Bu tür durumları fırsata çeviren dolandırıcılar olabilir. Geçen hafta Ankara’daki bir işadamımızı arayıp, 40 bin TL almışlar. Biz arasak belki alamayız. İnanın biz bazen birilerinden destek almak için büyük çaba gösteriyoruz. Ama bakıyorsunuz bazı dolandırıcılar beş dakikada birilerini ikna edip 50-60 bin TL destek alabiliyor. Bu konularda dikkatli olunmasını istiyoruz” dedi.  

 


       İstanbul Van Vakfı yönetiminin Van ziyaretinin de hayırlara vesile olmasını isteyen Vali Bilmez, son günlerde kente yoğun kar yağışı olduğunu, belediye olarak karla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.
Son olarak yeniden söz alan Vakıf Başkanı Nizamettin Ağar, Van Vakfı olarak kentle ilgili güzel çalışmalara imza atacaklarını sözlerine ekledi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2020, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER