Afacan: Vanspor kötü oynamadı

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serkan Afacan, Cumartesi günü karşılaştıkları Kırklareli maçında takımın kötü oynamadığını belirterek, kadrodaki sıkıntılardan dolayı maçı kazanamadıklarını söyledi.

Afacan: Vanspor kötü oynamadı

     TFF 2. Lig Kırmızı Grup Temsilcisi Vanspor, Cumartesi günü karşılaştığı Kırklarelispor ile 0-0 berabere kaldı.

   İlk iki haftada aldığı beraberlikler sonucu hanesine iki puan yazdıran kırmızı siyahlı ekip, gözünü haftaya oynayacağı Sivas Belediye maçına çevirdi.

   Futbolcuların Kırklarelispor maçındaki mücadelesinden memnun olduğunu söyleyen Teknik Direktör Afacan, aralarına katılacak olan 1-2 tane transferle kadrolarını daha da iyi hale sokacaklarını belirtti. Bu anlamda transfer çalışmalarının devam ettiğini belirten Afacan, en kısa sürede Vanspor’u hem oyun anlamında hem de puan anlamında laik olduğu yere getireceklerini ifade etti.

“BİZİM DE, ONLARIN DA KAZANABİLECEĞİ BİR MAÇTI”
   Kırklareli karşısında girdikleri önemli pozisyonları değerlendiremediklerini belirten Afacan, “Maç öncesi de belirttiğim gibi Kırklareli takımı bu ligin iyi ekiplerinden bir tanesi. Biz de halen kadro derinliği açısından tam sağlıklı bir yapıya kavuşamadık. İlk yarı özellikle girdiğimiz gol pozisyonları var. Onlarında geriden oyun başlangıcında pas arası yaparak buldukları bir pozisyon var. Ama ilk yarının geneline baktığımızda üstün olun takım bizdik. Top bizde daha fazla kaldı. Pozisyon üretmeye çalıştığımız bir maçtı. Girdiğimiz gol pozisyonlarını değerlendiremedik. İkinci yarıda ise 60’ncı dakikaya kadar top ve oyun üstünlüğü bizdeydi. Yine oynamaya çalışan taraf bizdik. Kırklareli daha sonra ön tarafta bir oyuncu değişikliği yaparak 3 tane hızlı oyuncu ile oynamaya çalıştı. Bu dakikalarda bizde gol bulmak için geride risk bıraktık. O 3 oyuncuyla hızlı atağa kalkıp 60’tan sonra kalemizde gol pozisyonları buldular. Bizimde onların da kazanabileceği bir maçtı” dedi.

“BEŞİKTAŞ U21 TAKIMINDAN BİR KARDEŞİMİZİ ALDIK”
   Kadro derinliklerini arttırmaları gerektiğini söyleyen Afacan, “Futbolcularımızın mücadelesinden memnunum. Başkanımızla maçtan sonra görüştüm. Kadro derinliğimizi arttırmamız gerektiği konusunda hemfikir olduk. Bu hafta zaten Yaser, Yiğit Gökoğlan arkadaşımız aramıza katılıyorlar. Belki 1-2 transfer daha yaparak takımın kalitesini arttırmak istiyoruz. Beşiktaş U21 takımından bir kardeşimizi aldık. Onunda bize katkı sunacağına inanıyorum. Transfer döneminin bitimine kadar 1-2 tane arkadaşı daha takıma dâhil edebilirsek kadro derinliği açısından daha da rahatlamış olacağız. Çünkü bugün oyuna baktığınızda Kırklarelispor oyuna 3 tane futbolcu alıyor ve o 3 futbolcuda katsı sağlıyor. Biz 65. Dakikalarda oyundan düşen Oktay’ın yerine Sefa Küpeli’yi aldık. Belki elimizde daha da Sefa niteliğinde oyuncular olmuş olsaydı, genç oyuncuların dışında onları alırdık. İsmail’i santrafor olarak oyuna aldık. Belki son dakikalarda oynayacağımız uzun toplarda seken ikinci topları alıp pozisyon yaratabilmek adına ama gol atamadık. Berabere bitirdiğimiz bir maç oldu” ifadelerini kullandı.

“KADRO DERİNLİĞİNİ ARTTIRMALIYIZ”
   Kadro derinliği açısından sınırlı bir kadroya sahip olduklarını belirten Afacan, “İnşallah bu hafta aramıza katılacak yeni arkadaşlar belki 1-2 tane transferle kadromuzu daha da iyi hale sokacağız. Biz bu yarışın içinde olmalıyız. Van şehri, Van camiası bunu hak ediyor. Özellikle başkanımızın bu konuda çok büyük bir çabası var. Sizin aracılığınızla kendisine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Maçın geneline baktığımızda oyun olarak kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Ama pozisyonları sonlandırma konusunda bir sıkıntımız vardı. Bu maçın geneline baktığımızda futbolcularımız gerçekten cani gönülden, can siparane bir mücadele verdiler. Oyunun her bölümünde iyi oynadığımızı düşünüyorum. Kadro derinliğini arttırdığımız takdirde hem oyun olarak hem de sonuç olarak daha iyi yerde olacağımız düşünüyorum. Bunun içinde futbolcularımızın çok büyük bir gayreti var. Hepsi iyi niyetli bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Güzel günlerin yakında olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

“KADRO DERİNLİĞİMİZİ BİRAN ÖNCE ARTTIRMAMIZ LAZIM”
   Takımda uyum sürecinin devam ettiğini belirten Afacan, “25 günlük bir takımız. Bu takım beraber ikinci maçına çıkıyor. Ayın 20’sinden bu yana beraber çalışan bir takım var. Tabi ki bir uyum süreci var. Takımımızda eksik var. Ön alan bölgesinde oyuna direkt katkı sağlayacak oyuncumuz eksik. Aslında takımın geneline baktığımızda bazı bölgelerde eksiklerimiz var. Kadro derinliği açısından eksiklerimiz var. Bu hafta aramıza katılacak olan 1-2 yeni transferle bunu en kısa sürede bertaraf edebiliriz. Başkanımızın bu konuda çok büyük bir gayreti var. Bizi müthiş destekliyor. Futbolcularımızın takım olabilmek adına müthiş bir durum sergilediklerini, müthiş bir karakter ortaya koyduklarını söyleyebilirim. Onlara da sizlerin aracılığıyla bir kez daha teşekkür ediyorum. Hepsi bir birinden değerli futbolcular. Hepsi Van camiasına yakışan karakterli oyuncular. Bunu hep beraber ve en kısa sürede aşacağımızı biliyorum ve bundan eminim. Kadro derinliğimizi biran önce arttırmamız lazım. Kenardan oyuna giren oyuncuların oyuna katkı sağlaması lazım. 1-2 tane daha transfer yapmamız süreci daha da kolay üretilebilir hale sokacaktır” dedi.

“VANSPOR’U LAYIK OLDUĞU YERE GETİRECEĞİZ”
   Teknik ekip ve futbolcularla amaçlarının Vanspor’u layık olduğu yere getirmek olduğunu söyleyen Afacan, “Kırklareli geçen seneden 7 tane oyuncuyla devam eden bir takım. Geçen yıl bu ligin önemli takımlarından biriydi. Yedek kulübemizde oyuna direkt katkı sunacak oyuncu sayısı çok az. Sefa’yı kullanabildik. İsmail’e ise daha önce santrafor oynadın mı dedim. Hayır, ilk defa oynayacağım dedi. O da takıma katkı sağlamak adına can siperane oynadı. Taraftarın heyecanının ve Van camiasının büyüklüğünün farkındayız. Ben, teknik ekip ve futbolcular amacımız Vanspor’u layık olduğu yere getirmek. Vanspor taraftarının arzuladığı her dakika pozisyon üreten, maç kazanma arzusu içinde olan, oyunun her iki yönünü iyi oynayan bir takım yaratmak adına çalışmalarımız konusunda biraz sabırlı olmaya davet ediyoruz. Bugün eseme listesine 21 kişi yazmamız gerekirken, kadro derinliğimiz olmadığı için 17 kişi yazabildik. Biraz sabretsinler. Çok yeni bir takımız. Aramıza katılacak yeni arkadaşlarımız olacak. Duruşu, karakteri ve coşkusu olan futbolcularla takım olabilme adına önemli bir adım atıyoruz. Futbolcularım çok sabırla, coşkuyla çalışıyorlar. En kısa sürede Vanspor’u hem oyun anlamında hem de puan anlamında laik olduğu yere getireceğiz. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.
VAN BÖLGE GAZETESİ 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 18:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29