31 Aralık-4 Ocak arası kısıtlama...

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 31 Aralık-04Ocak arası sokak kısıtlaması olacağını söyledi.

31 Aralık-4 Ocak arası kısıtlama...
Kabine toplantısının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Aralık Perşembe günü 21.00'den, 4 Ocak Pazartesi saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması olacağını söyledi.

      Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün saat 15.00'te Beştepe'de toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

      Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar:

      Kendimize ve dostlarımıza huzurlu bir gelecek inşa etmek için fedakarca gayret gösteriyoruz. Son dönemde ABD'de Avrupa'da ülkemize yönelik yaptırım söylemlerinin artması üzüntü vericidir. Biz ne komşularıyla ne de başka herhangi bir devletle gerilim hele çatışma peşinde koşan bir ülke asla değiliz. Nerede bir haksızlık, hukuksuzluk varsa tepkimizi ortaya koyarak adaletin tesisi için çaba harcıyoruz.

      Türkiye tarihi bir dönüm noktasında Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında yer almıştır. Türkiye ve Azerbaycan'ın tasada ve sevinçte tek yürek olduğunu bir kez daha gösterdik.

      Karabağ artık donmuş bir ihtilafı değil, hakkın batıla galip gelmesi sonucunda kazanılmış şanlı bir zaferi ifade ediyor. Karabağ konusunda uluslararası alanda izleyeceğimiz yol haritasını ele aldık. Kimlikle Azerbaycan'a gidip geleceğiz Vatan bayrak ve ezan uğruna canlarını feda eden Azerbaycan ordusunun kahraman neferlerine Allah'tan rahmet diliyorum. TBMM Genel Kurulu'nda sürmekte olan 2021 bütçe görüşmelerinin meclisimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Her küresel kriz döneminde olduğu gibi ülkemiz ekonomisiyle ilgili olumsuz değerlendirmeler yapılırken biz hep farklı bir yaklaşım içinde olduk.

      Daha önce ülkemizle ilgili olumsuz tablolar çizen kurumlar değerlendirmelerini bizim dediğimiz yere getirmeye başladılar.

      Bankalarımız uluslararası standartların öngördüğü asgari desteğin oldukça ileri seviyelerinde bulunuyor.

      Faiz, enflasyon, kur sacayakları üzerinden kurulan baskıların ve bunların maliyetlerinin üstesinden gelebilmek için yoğun mücadele içindeyiz. Faizlerin makul seviyelere inmesi için çalışıyoruz.

      Kirada stopaj indirimi 1 Haziran'a uzatıldı. Esnafımıza kira desteği için hazırlıklara başladık.

      Toplam 1 milyon 239 bin 438 kişiye 3 ay süreyle ayda 1000 lira destek ödemesi yapacağız.

      Sokağa çıkma kısıtlaması 31 Aralık Perşembe saat 21'den 4 Ocak saat 5'e kadar kesintisiz uygulanacaktır.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2020, 20:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29