100 yıl, etkinliklerle kutlanacak

Van’ın kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla Van Valiliği koordinesinde; Van Büyükşehir Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İpekyolu Belediyesi, Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kamu kurumlarının yanında Mavi Fularlılar Van Yemekleri Gurubu ve Van Türk Musiki Derneğinin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle, ‘100. Yılı Etkinlikleri’ düzenlenecek.

100 yıl, etkinliklerle kutlanacak

   Kurtuluş programı çerçevesinde, en güzel kedi yarışması, yöresel yemek tanıtım programı, aşıklar gecesi, halk oyunları gösterileri, fotoğraf ve resim sergileri, basketbol, paten ve bisiklet gösterileri, 100. Yıl halk koşusu, dünyanın en büyük “Kurtuluş Temalı” açık hava resim sergisi (Guinness rekor denemesi), fener alayı, dilek feneri uçurulması, Van oturma gecesi programı, havai fişek gösterisi, ‘Kurtuluşunun 100. Yılında Van Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ 100 Sanatçı / 100 Eser Ulusal Katılımlı -  Davetli karma sergi, Türk Sanat Müziği konseri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

   100. Yılı etkinlikleri, 31 Mart 2018 tarihinde Van’ın simgelerinden Van Kedisi Güzellik Yarışması ile başlayacak ve 2018 yılı boyunca 100. yıla yakışır, halkımıza açık birçok programla devam edecek. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, belirlenen program dahilindeki etkinliklerde 100. yıl coşkusuna ortak olunmasının beklendiği belirtildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 07:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER